Ödemiş'te okul arsası sorunu

Ödemiş'in hızla büyüyen yeni yerleşim merkezi Zafer Mahallesi'nde oluşan ihtiyaca yanıt verecek bir ilk ve ortaokulun bulunmaması, vatandaşların tepkisini topluyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2012 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ödemiş'in hızla büyüyen yeni yerleşim merkezi Zafer Mahallesi'nde oluşan ihtiyaca yanıt verecek bir ilk ve ortaokulun bulunmaması, vatandaşların tepkisini topluyor. Konuyla ilgili kurumlara defalarca başvurduğunu, her seferinde aynı yanıtı aldığını söyleyen mahalle muhtarı Mehmet Karaceviz, "Devletimiz 'hayırsever bulunursa okul yapılır' diyor. Ben de hayırsever bulmak için gazetelere ilan vereceğim" dedi.

Mahalledeki öğrencilerin diğer mahallelerdeki okullara yerleştirildiğini, bunun çocuklar ve gittikleri okullar için sorun teşkil ettiğini söyleyen Karaceviz, "Her yıl devletimize dilekçe ile başvuruyorum. Fakat hep aynı yanıtı alıyorum. Mahallemizde okul yapılacak arazi var. Ama kamulaştırılması gerekiyor. Devletimiz kamulaştırma yapmak yerine, bu arsayı hayırseverlerimizden bekliyor. 'Kamulaştırma yapılırsa okulu inşa edeceğim' diyor. Devletimiz hayırseverlerden fakir mi?" diye sordu.

Okul ihtiyacının her geçen sene daha da arttığını söyleyen Karaceviz, şöyle devam etti: "Her yıl daha çok sayıda öğrencimiz okula başlıyor. Mahallemizde okul olmadığından diğer mahallelerdeki okullara gidiyorlar. Bu da o okullardaki nüfusu iyice kalabalıklaştırıyor. Akşamın 7'sine kadar dersler oluyor. Yazık değil mi bu çocuklara, karanlıkta okuldan çıkıyorlar. Halbuki mahallemizin ihtiyacına yanıt verecek bir ilkokul, bir ortaokul olsa diğer okullarımız da rahatlayacak. Eğitimin kalitesi de artacak. Hayırsever arayışı bir türlü bitmediğinden mahalle halkı olarak mağdur oluyoruz."

Okulla ilgili her gün vatandaşların kendisine gelerek gelişme olup olmadığını sorduğunu sözlerine ekleyen Karaceviz, şunları söyledi: "Hayırsever bulunmadığından okulun yapılamıyor olması kabul edilir gibi değil. Devlet niye hayırseverlerin eline bakıyor. Buradan devletimize olduğu kadar ilçemizin siyasilerine de sesleniyorum. Bu sorun Ödemiş'in sorunu tüm siyasilerimizden bu sorunun çözümü için bizimle beraber olmalarını ve her ortamda bu eksiği dile getirmelerini istiyoruz. Bu gidişle hayırsever bulunması için gazetelere ilan vereceğim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber