İzmir MEM, bakanlığa rağmen hatasında ısrar ediyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Kasım 2012 11:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
İzmir MEM, bakanlığa rağmen hatasında ısrar ediyor

?İzmir MEM'in norm kadro fazlası öğretmen atamalarındaki hatası? haberimiz üzerine İzmir MEM atamayı durdurup bakanlığa görüş yazısı yazmıştı.

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünden İzmir Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğüne aşağıdaki şekilde cevap verilmiştir.

Konu: Norm Fazlası Sınıf Öğretmenleri

Özür durumuna bağlı olarak iliniz emrine atanan sınıf öğretmenlerinden görev yerinin belirlenmesi amacıyla norm fazlası olarak ilköğretim okullarına atanan öğretmenlerin 6287 sayılı kanun hükmü çerçevesinde ilkokula dönüştürülmesi nedeniyle bu eğitim kurumlarındaki norm fazlası sınıf öğretmenlerinin norm kadrolarla ilişkilendirilirken değerlendirmeye alınıp alınmayacağı hususunda tereddüte düşüldüğü ilişkin ilgi (a) yazı incelenmiştir.

Bilindiği gibi ilgi (b) (meb öğretmenlerin atama ve yer değiştirme yönetmeliği) yönetmeliğin 41. maddesinin 3 üncü fıkrasında; "..................." hükmüne yer verilmiştir. Buna göre, 6287 sayılı kanun hükmü çerçevesinde, ilkokula dönüştürülen eğitim kurumlarındaki sınıf öğretmenlerinin norm kadrolarının ilişkilendirilmelerinde, daha önce norm kadrolarla ilişkilendirilmiş sınıf öğretmenleri arasında hizmet puanı üstünlüğü dikkate alınarak norm fazlası öğretmenlerin belirlenmesi gerekmektedir.

Bilgilerinizi rica ederim.

Yukarıdaki yazıda açıkça? ilkokula dönüştürülen eğitim kurumlarındaki sınıf öğretmenlerinin norm kadrolarının ilişkilendirilmelerinde, daha önce norm kadrolarla ilişkilendirilmiş sınıf öğretmenleri arasında hizmet puanı üstünlüğü dikkate alınarak norm fazlası öğretmenlerin belirlenmesi? emri verilmektedir.

Bu durumda ?İzmir MEM'in norm kadro fazlası öğretmen atamalarındaki hatası? haberimizde belirtiğimiz üzere il dışından özür durumu nedeniyle ve buna benzer nedenlerle İzmir iline atanan öğretmenler İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kılavuza aykırı olarak il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerinden bu öğretmenlere ihtiyaç olmadığı halde istedikleri okullara kararnamelerinde ihtiyaç fazlası/norm kadro fazlası öğretmen notu düşülerek atadıklarından norm kadro ile ilişkilendirilmemişlerdir.

Dolayısıyla bakanlığın yazısında da belirtildiği üzere norm kadro ile ilişkilendirilenler arasında hizmet puanı düşük olanlar var ise o öğretmenler norm kadro fazlası olarak belirleneceklerdir.

Daha önce oraya ihtiyaç fazlası/norm kadro fazlası öğretmen notu düşülerek atanalar zaten norm kadro fazlasıdırlar.

Fakat sitemize iletilen bilgilere göre İzmir MEM bakanlıktan gelen cevapla kendilerinin haklı çıktığı düşünerek hiçbir değişiklik yapmadan atamaya devam etme kararı almışlardır.

İzmir MEM'den açıklama yapmasını bekliyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber