Jandarmadan köydeki çocuklara trafik eğitimi

Kahramanmaraş Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı 10. Trafik Tim Komutanlığı ekipleri, ilçeye bağlı kasaba ve köylerde geleceğin sürücüleri olan öğrencilere trafik eğitimi veriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2012 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrencilere trafik kurallarını sinevizyon eşliğinde anlatan Jandarma Trafik Timleri, öğrencilerin sorularını da cevaplandırmaya çalışıyor.

Görev ve sorumluluk alanlarında rutin trafik denetimlerinin yanı sıra eğitici faaliyetlere de büyük önem veren Elbistan İlçe Jandarma Garnizon Komutanlığı Trafik Timleri ilk ve ortaokul çağındaki öğrencilerde trafik bilincini oluşturmak amacıyla eğitim veriyor. Trafik Timleri, trafik eğitim seminerlerin de öğrencilere, aile ve trafik eğitimi, bisiklet sürücü eğitimi, yaya yollarını kullanma, öğrenci servislerine inme-binme, karşıdan karşıya geçme, küçük yaşta araç kullanmama, emniyet kemeri kullanımı ve önemi genel trafik kuralları ile ilgili bilgiler aktarıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak verilen seminerlerde özellikle ilköğretim okullarında bulunan öğrencilerin trafik kuralları hakkında çocuk yaşta bilinçlendirilmesi, gelecek nesillere trafik kurallarının öneminin anlatılarak trafik kazalarının en aza indirilmesi amaçlanıyor.

Seminerlerde öğrencilere, trafik eğitimi, motosiklet - bisiklet kullanımı, toplu taşım araçlarında uyulması gereken hususlar ile trafik kurallarının önemi konusunda bilgi verilirken, trafik eğitiminin çok küçük yaştan itibaren verilmesi gerektiği, trafiğin insan yaşamının önemli bir kısmını teşkil ettiği, küçük yaşta verilen eğitimin kalıcı sonuçlar sağladığı, trafik kurallarına uymanın, herkesin hayatını kolaylaştıracağı ve kazaları en aza indireceği, her yıl binlerce kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiği vurgulanıyor.

Jandarma Trafik Timleri, öğrencilere verilen bilginin iyi anlaşılabilmesi ve kalıcı olması amacıyla eğitimi, görsel öğelerle destekleyen sunum şeklinde anlatırken, Jandarma Trafik Timlerinin kullandığı malzemeleri tanıtmayı da ihmal etmiyor. Öğrencilerin her zaman trafik kurallarına uymasını isteyen Trafik Tim Personelleri, öğrencilerden araçların geçtiği yollarda dikkatli olmalarını, varsa yürürken yaya yolunu tercih etmelerini, trafik ışık ve levhalarına mutlaka uymalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber