Ameliyat sırasında 'anestezi hatası' iddiası

Konya'da bir baba, anestezi hatası nedeniyle sakat kaldığı öne sürülen ve 2009'da hayatını kaybeden kızı için verdiği 10 yıllık hukuk mücadelesine devam ediyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2012 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hayatını kaybeden Sevgi Öz'ün babası Muammer Öz, evinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 2002 yılında 2 yaşındaki kızı Sevgi'nin, "ayağı aksıyor" diye gittikleri hastanede ameliyata alınmasının ardından sakat kaldığını öne sürdü.

Kızının yürüyemez, konuşamaz ve hareket edemez hale geldiğini ifade eden Öz, 2002'den beri sürdürdüğü hukuk mücadelesinin bir türlü bitmediğini dile getirdi.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin, "taksirle yaralamaya sebebiyet verme" nedeniyle açılan davanın zaman aşımı nedeniyle düşürülmesine karar verdiğini anlatan Öz, şunları kaydetti:

"Durumu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşıdım. Kızım 25 Haziran 2009'da yaşamını yitirdi. Bu sefer mevcut sanıklar hakkında yeniden 'taksirle ölüme sebebiyet verme' suçundan dava açıldı. AİHM de kızım ölmeden önce yaptığım başvuruyu, sonradan açılan dava nedeniyle kabul etmedi. İmza, ifade ve evrak eksikliği gibi nedenlerden dolayı dava bugüne kadar hep uzadı. Son açılan dava da iki yıldır sürüyor. Kızım ölmeden önce açılan dava bir 10 yıl sürdü. Ona da takipsizlik kararı verildi. Kızım öldükten sonra açılan dava bir 10 yıl daha sürerse buna benim ömrüm yeter mi bilmiyorum."

-Davada çıkan son karar-

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 26 Aralık 2008 yılında görülen duruşmada sanıklardan anestezi teknikeri İlyas D'ye 3 ay, anestezi uzmanı Rahime O'ya ise 6 ay hapis cezası verildi.

Hafifletici nedenleri göz önünde tutan mahkeme heyeti, İlyas D'nin 3 ay hapis cezasını önce 9 güne, ardından 76 liraya, Rahime O'nun ise 6 ay hapis cezasını 18 güne, daha sonra 153 lira para cezasına çevirdi.

Önceki kararda ceza almayan, ancak hakkında rüşvet iddiası bulunan Dr. İbrahim B'ye ise "görevi kötüye kullanmaktan" 10 ay hapis cezası verildi.

Sanıklar hakkında verilen cezalar tecil edildi. Yüksek Sağlık Şurası'ndan gelen rapora göre ise anestezi teknikeri İlyas D. 1/8, anestezi uzmanı Rahime O. da 2/8 oranında kusurlu bulunmuştu.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, rüşvet alma suçundan beraat eden İbrahim B'nin

"görevini kötüye kullanmak" suçundan cezalandırılması gerektiği için daha önceki kararı bozmuştu.

Konya 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 7 Temmuz 2009'da açılan "taksirle ölüme sebebiyet verme" davası devam ediyor.

Muhabir: Metin Bolat

Yayıncı: Ahmet Kayır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber