Rektör-Çicek gerginliği

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2005 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, "Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'a sahip çıkmak, Cumhuriyet'e sahip çıkmaktır" dedi. Teziç ve rektörler bu açıklamanın ardından Adalet Bakanı Cemil Çicekle görüştüler. Görüşmenin ardından Çicek, rektörleri gösteri yapmakla suçladı.

Rektörlerin Teziç başkanlığında yaptığı toplantından Prof. Aşkın'a tam destek çıktı. Rektörler Komitesi'nin Aşkın'a sonuna kadar sahip çıkmakta kararlı olduğunu açıkladı. Rektör Aşkın'ın "insanlık dışı muameleye maruz kaldığı"nı söyleyen Teziç, kelepçe takılmak istenmesi ve sorgu sırasında 10 saat ayakta bekletilmesini sert dille eleştirdi. "Sayın rektörümüze karşı amacı aşan tavır ve davranışlar, büyük bir infiale neden olmuştur. Türkiye'de insan haklarına önem verilmediğini gösteren bu olay, Avrupa karşıtlarına bir fırsat daha vermiştir" dedi.

"Rektörün tutuklanmasıyla sonuçlanan olayın arkasında komplo olduğu şüphesi uyandırmıştır" diyen Teziç, 23 Ekim Pazar günü tüm rektörlerin Prof. Aşkın'ı ziyaret için Van'a gideceklerini söyledi.

ÇİCEK: REKTÖRLER GÖSTERİ YAPIYOR
Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Rektörlerin Komitesi'nin kendisini ziyaretinin bir gösteri ve protesto niteliği taşıdığını belirterek, herkesin hukuka güvenmesi gerektiğini söyledi.

Cemil Çiçek, Rektörler Komitesi üyeleriyle Adalet Bakanlığı'nda yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü konusunda yargı süreci başladığını belirterek, "Konu hukuki bir soruşturma. Bu gözardı edilerek ideolojik bir zemine çekilmek istenmiştir. Soruşturma yapan bu cummhuriyetin savcılarıdır, hakimleridir. Hukuka güvenmek gerekir" dedi.

Çiçek rektörlerinin açıkladığı bildirinin tarzında bu hukuki sürece dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Çiçek, "50'ye yakın insanın bir protesto tavrı içinde Bakanlığa gelmesi gerçeği aramaktan ziyade bir gösteri olarak görünüyor. Yargıya müdahale anlamına gelecek tavırlardan herkesin kaçınması gerekir. Cumhuriyetin kurumlarını karşı karşıya getirecek tavırlardan herkesin kaçınması gerekir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber