Başkan Necattin Demirtaş, Kışla Mahallesi'nin dertlerini dinledi

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Kışla Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek dertlerini dinledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2012 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kışla mahallesi Aksa Cami avlusundaki kahvaltıda vatandaşlarla bir araya gelen Demirtaş, vatandaşlara belediye çalışmaları ve devam eden projeler hakkında bilgi verdi. Temizlik hizmetleri konusunda vatandaşın duyarlı olmasını isteyen Demirtaş, zamanında çıkarılmayan çöplerin hizmet kalitesini aksattığını dile getirdi.

İlçedeki mahalle sakinleriyle sık sık bir araya gelmeye özen gösteren Başkan Necattin Demirtaş, vatandaş ile yüz yüze görüşme imkanı bularak, sorunları ilk ağızdan dinliyor. Aksa Cami avlusundaki kahvaltıda vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Necattin Demirtaş vatandaşlara belediye çalışmaları ve devam eden projeler hakkında bilgi verdi. Mahallede yapılan asfalt, kaldırım çalışması için teşekkür eden Kışla Mahallesi Muhtarı Selamet Özçelik ve mahalle sakinlerine seslenen Demirtaş, ?Görevimiz halkımızın memnuniyetini alarak modern ve güzel bir İlkadım inşa etmek. Gece gündüz tüm ekibimle yaşanabilir bir kent inşa etmek için çaba sarf ediyoruz. Halkımızın teveccühü bizi hizmet yapma arzusuyla şevklendiriyor. Sizlerin bize olan desteği devam ettikçe hizmetlerimiz devam edecek.? dedi.

Temizlikle ilgili sorulan sorulara cevap veren Başkan Demirtaş, "Biz belediye olarak üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getiriyoruz. Fakat vatandaşımız çöp toplama saatinin dışında çöpünü sokağa bırakıyor. Vatandaş, sokağı evinin bir parçası olarak görmeli. Temiz ve sağlıklı bir kenti beraber oluşturabiliriz.? diye konuştu. Yakın zamanda hizmete girecek yer altı konteyner sistemi hakkında bilgi veren Başkan Demirtaş, bu sistem ile çöp toplama işinde büyük kazanım sağlamanın yanı sıra sokaklara zamansız çıkarılan çöplerin de önüne geçilmiş olacağını kaydetti. İlk etapta 100 adet konteyner ile sistemi belirlenen noktalarda uygulayacaklarını kaydeden Demirtaş, "Yer altı konteyner uygulamasını dikkate almayarak çöplerini evlerini önüne koymaya devam eden vatandaşlarımıza mobilize sivil zabıta ekipleri ile fotoğraflı tespit edilerek cezai işlem uygulayacağız.? uyarısında bulundu.

Mahalle sakinlerine afet riski ve kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Demirtaş, "Kentsel dönüşüme karşı değilim. Kentlerin eskiyen, yıpranan alanları haline gelen bölgelerine yeniden kimlik kazandırılması anlamına gelen kentsel dönüşüm uygulamasının yapılması gerektiği kanaatindeyim. Vatandaşımızın mağdur edilmeden kentsel dönüşümün gerçekleşmesi gerekir. Belediye olarak bizim yapacağımız kentsel dönüşümün uygulama safhası ile Afet Riski Yasası kapsamında yapılacak uygulamada farklılıklar var. Bizim yapacağımız kentsel dönüşüm çalışmasında mahalle halkı birinci derecede söz sahibi olacak.? ifadesini kullandı.

Kışla Mahallesi Mescid-i Aksa Camii Dernek Başkanı Bilal Işık, mahalleye yeni kimlik kazandırılmasından ötürü yapılan hizmete teşekkür ederek, Başkan Demirtaş'a ve Fen İşleri Müdürü Cemil İçel'e plaket takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber