Özel Şehzade Mehmet öğrencileri Ankara'dan 4 madalyayla döndü

Manisa Özel Şehzade Fen ve Anadolu Lisesi'nin dört öğrencisi, TÜBİTAK 20. Ulusal Bilim Olimpiyatları'ndan madalyalarla döndü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2012 19:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehzade Mehmet iki altın, bir gütmüş ve bir bronzla en çok madalya alan okullardan oldu. Biyoloji dalında Abdülkerim Uygur altın, matematik dalında Rüstem Alptuğ Özkan altın ve Şerif Erkam Şeker gümüş, bilgisayar dalında Halit Yağar bronz madalya kazandı.

Okulda düzenlenen basın toplantısında, başarılı öğrenciler altınla ödüllendirildi. Toplantıda konuşan Özle Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları Müdürü Giray Kara, öğrencilerin okula ve Manisa'ya büyük bir gurur yaşattığını söyledi. Bu başarıda öğretmenler ve ailelerin çok büyük katkısı olduğunu vurguladı. Müdür Kara, ?Öğrencilerimiz, öğretmenleri ve ailelerinin desteğiyle bu olimpiyatlara en iyi şekilde hazırlandı. Çalışmalarının karşılığını madalya kazanarak aldılar. Bu zamana kadar çok sayıda ulusal ve uluslararası başarılara imza atan okulumuzun başarısı bundan sonra devam edecek. Şubat döneminde TÜBİTAK tarafından düzenlenecek bilim olimpiyat kamplarına matematikte iki, biyolojide bir ve bilgisayarda iki öğrencimiz davet edildi. Bunlardan en az iki veya üçünün bu yıl millî takımlara gireceğine ve ülkemizi temsil edeceğine inanıyoruz.? dedi.

Biyoloji dalında altın madalya alan Uygur ise, ?Okulumda çok güzel bir çalışma ortamı var. Öğretmen ve branş öğretmenlerimden sürekli destek gördüm. Öğretmenlerine ve özellikle beni yetiştiren anneme ve babama çok teşekkür ediyorum.? diye konuştu. Matematikte altın madalya kazanan Özkan, derece beklediğini ancak altın madalya kazanmasının mutluluğunu daha da artırdığını söyledi. Matematikte gümüş madalya alan Şeker de bu başarının kendini çok mutlu ettiğini söyledi. Öğretmenleri ve ailesine teşekkür eden Şeker, madalyayı annesine hediye ettiğini belirtti. Bilgisayar dalında bronz madalya kazanan Halit Yağar da başarısında katkısı olan öğretmenlerine ve ailesine teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber