Yerleşemeyen ve tercih yapamayan adaylarımız üzülmesinler

2012 puanıyla ilk merkezi alım sonuçları açıklandı. Yerleşen adaylarımıza hayırlı olsun diyerek vatana ve kendilerine hayırlı şekilde görev yapmalarını temenni ediyoruz. Göreve başlayana kadar ve sonrasında da yanınızda olacağız. Bunun yanında kimi adaylarımız tercih yapamadığı için kimileri ise yerleşemediği için üzgün. Ama memurlar.net olarak diyoruz ki ?rahat olun, çok da büyük bir kaybınız yok.?...

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 01:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yerleşemeyen ve tercih yapamayan adaylarımız üzülmesinler

Sonuçlar hemen açıklandı

Merkezi yerleştirme tercihleri 28 Kasım'da sona erdi ve tercihleri uzatmamak konusunda sistemsel değişim nedeniyle ısrar eden ÖSYM, değişimin bir an önce hayata geçirilmesi için, tercih sonuçlarını da sürpriz bir şekilde hemen 30 Kasım'da açıkladı.

Yerleşen adaylarımıza tebriklerimizi sunuyoruz.

Lise mezunlarının üzülmesinin gerektirecek hiçbir şey yok

Özellikle lise mezunları için şunu belirtmek istiyoruz. 2012/2 tercih kılavuzunda, sınava lise düzeyinden giren adaylar için sadece 641 adet kadro bulunuyordu. Lise düzeyinden sınava giren aday sayısı 2 milyon civarındaydı.

Puanlar 2014 yılında yeni bir B Grubu KPSS puanı alana kadar geçerli ve bir bakıma kaybedilen çok da bir şey yok. Tercih yapamayan ve yerleşemeyen adaylarımıza ise çok da üzülmemelerini öneriyoruz.

Aileler adaylara baskı yapmamalı

Aşağıda adaylarımızı bekleyen birçok kariyer alternatifini detaylı olarak verdik. Ailelerden adaylara yerleşemedi diye baskı yapmamalarını ve diğer yerleşen adayları örnek göstermemelerini rica ediyoruz. Eş dost akraba toplantılarında da ailelerin bu konuları açmamaları ve açılsa da adayları rencide edici yorumlar yapmamalarını istiyoruz.

Ailelerden isteğimiz

Adayların şimdiye kadar ki eğitiminde ve yetişmesinde herhangi bir katkısı olmayan ve KPSS hakkında ilgisi/bilgisi olmayan kişilerin yorumlarından etkilenerek adaylarımızı üzmemelerini ve kırmamalarını talep ediyoruz.

Adaylardan isteğimiz

Kendinizi üzmeyin, yıpratmayın çünkü şuan bunun bir faydası ve manası yok. Bunun yerine isteyen adaylarımız 2013 A grubu kariyer mesleklere hazırlanabilirler. A grubu konusunda kararsız iseniz tıklayınız

Dileyen adaylarımız Haziran yerleştirmelerinde fark yaratmak ve yerleşme şansınızı yükseltmek için alımlarda istenen sertifika, ehliyet ve yabancı dil belgelerini tamamlamak için hazırlığa başlayabilirler.

İkisi yüksek kontenjanlı üç merkezi yerleştirme daha yapılacak

2012/2 alımı 2012 puanıyla yapılan ilk yerleştirmedir. 2012 puanlarıyla, 2014 B Grubu KPSS'ye kadar üç merkezi yerleştirme daha yapılacaktır:

- 2013/1 yerleştirmesi: 2013 yılının Haziran sonuna doğru yapılacaktır. Geçen seneye kadar Mayıs'ta yapılan bu yerleştirme, eğitim dönemi sonunda mezun olan adayların da tercih yapabilmesi için artık Haziran'a alınmıştır. Bu büyük bir alımdır ve yaklaşık 18bin kontenjan olacaktır.

- 2013/2 yerleştirmesi: 2013 yılı Kasım ayı sonuna doğru yapılacaktır. 2013 Haziran ayında kullanılmayan, kullanılıp da yerleşme olmayan ve yerleşip de göreve başlamayan/başlatılmayan artık kadroların kullanıldığı yerleştirmedir. Bu alımda yaklaşık 6 bin ile 7 bin arası kontenjan olacaktır.

- 2014/1 yerleştirmesi: 2014 yılının Haziran sonuna doğru yapılacaktır. Bu da büyük bir alımdır ve yaklaşık 16bin kontenjan olacaktır.

Çok sayıda kurumsal alım yapılacak

Merkezi alımlar haricinde yapılan tüm alımlar kurumsal yerleştirmedir ve KPSS puanları kurumsal alımlarda (yerleşseniz de, atansanız da, göreve başlasanız da, göreve başlamasanız da) defalarca kullanılabilir. Ayrıca kurumsal alımlarda kadrolu veya sözleşmeli olmasının puanın defalarca kullanımı açısından bir önemi yoktur.

Merkezi alımda yerleşenlerin tercih durumu: Merkezi alımlarda yerleşen adaylar göreve başlasalar da başlamasalar da defalarca kurumsal alımlara başvurabilirler.

Kurumsal alımlarda yerleşenlerin tercih durumu: Kurumsal alımlara başvuran/yerleşen adaylar göreve başlasalar da başlamasalar da merkezi alımlarda tercih yapabilirler.

Bundan haberiniz var mıydı?

Şuan yaklaşık 160 ayrı alım ilanının başvuruları devam etmektedir. Bu alımları Facebook sayfamızdan http://www.facebook.com/memurlarnetKPSS veya her ilanı ayrı kategorilere ayırdığımız ilan servisimizden http://ilan.memurlar.net/ takip edebilirsiniz.

Kurumsal alımlar şunlardır

Kurumsal alımlar yıl içinde devamlı açılan alımlardır bu yüzden devamlı takip etmek ve kaçırmamak gerekir. Tüm adaylar 2014'te yeni bir B Grubu KPSS puanı alana kadar aşağıdaki kurumsal alımlara defalarca başvurabilirler.

- Emniyet genel müdürlüğü memur alımları
- Polis alımları
- Sözleşmeli subay ve astsubay alımları
- Gümrük ve ticaret bakanlığı alımları
- Adalet bakanlığı (zabıt katibi, mübaşir, infar koruma) alımları
- Yüksek mahkemelerin zabıt katibi alımları
- Üniversitelerin sözleşmeli personel alımları
- İl özel idarelerinin sözleşmeli personel alımları
- Belediyelerin sözleşmeli personel alımları
- Sağlık bakanlığı alımları
- Diyanet işleri başkanlığı alımları

- 4/B sözleşmeli ilanlarına ulaşmak için tıklayınız
- TSK memur ilanlarına ulaşmak için tıklayınız
- Daimi işçi ilanları için tıklayınız
- Eski hükümlü ilanları için tıklayınız
- Geçici işçi alımları için tıklayınız
- Kalkınma ajansı alımları için tıklayınız
- A grubu ilanlar için tıklayınız
- SYDV alımları için tıklayınız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber