Başkan Altepe: Çukurca'ya futbol sahası yapacağız

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çukurca Anaokulu'nun bahçesine suni çim saha yaptıracaklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 21:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fan Club tarafından yaptırılan Çukurca Anaokulu, düzenlenen törenle eğitime açıldı. Açış törenine Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Bursa Fan Club Başkanı Ali Ademoğlu ile çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, açılış töreninde yaptığı konuşmada, eğitimin en önemli gündem maddeleri olduğunu söyledi.

Merkezi hükümetin bütçe ve yatırımlar konusunda eğitimi ilk sıraya yerleştirdiğini hatırlatan Başkan Altepe, Bursa'da da yerel yönetimler olarak okulların eksiklerinin giderilmesi noktasında önemli çalışmaları hayata getirdiklerini belirtti.

Bugüne kadar 300'e yakın okula farklı hizmetler götürdüklerini ifade eden Başkan Altepe şöyle devam etti: ?Okullarımızın çatısının akmaması, öğrencilerimizin soğukta kalmaması, okulların sağlıklı bir çevreye sahip olması için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Okullarımıza spor salonları, futbol sahaları kazandırma yönündeki çalışmalarımız devam ediyoruz. Bursa'mızın seçkin işadamlarının bir araya gelerek kurduğu ve kentlilik bilincinden eğitim, spor ve sağlığa kadar her alan hizmetler yapan Fan Club tarafından eğitime kazandırılan Anaokulumuzun yanına da suni çim bir futbol sahası yapacağız. Şimdiden hayırlı olsun.?

Kendisinin de Bursa Fan Club üyesi olduğunu hatırlatan Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise Fan Club'ün 40-50 arkadaşın bir araya gelerek tamamen gönüllülük esasına dayalı hizmet için kurulduğunu belirterek, hiçbir kurum ve kuruluşla bağının olmadığını vurguladı. Fan Club'ün kentlilik bilinci oluşturulmasından eğitim, sağlık, kültürel ve sosyal alanlarda önemli hizmetler yaptığını dile getiren Şahin, ?İki önemli hedefimiz var. Bursa'mıza eski adıyla sağlık ocağı yani bir aile sağlığı merkezi ve bir de öğrenci yurdu kazandırmak. Bu çalışmalarımda valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın desteğini yanımızda görmek bize mutluluk veriyor.? diye konuştu.

Bursa'da her türlü hayırlı işin arkasında Fan Club'ü görmenin mümkün olduğunu ifade eden Vali Şahabettin Harput da özellikle eğitime yapılan yatırımları çok önemsediklerini söyledi.

Harput şunları kaydetti: ?Nasıl bir Türkiye hayal ediyorsak, nasıl bir Türkiye özlüyorsak, bunu geleceğimizin büyükleri olan çocuklarımız sağlayacak. Bunun için çocuklarımızı inançlı, kültürlü, ahlaklı en önemlisi de ileri bilgilerle donatılmış bireyler olarak yetiştirmek zorundayız. Bursa'da 500 bin ilkokul ve ortaokul öğrencisi var. Bunlar için derslikler, laboratuvarlara ihtiyaç var. Devlet, özel idare, belediye imkânlarıyla hepsine yetişmek mümkün olmuyor. Fan Club gibi hayırsever işadamlarımızı bu konuda yatırıma davet ediyorum. Bursa'da bugüne kadar hayırseverlerimizin yaptıkları her türlü takdirin üzerinde.?

Fan Club Başkanı Ali Ademoğlu, ülkenin bazı bölgelerinde okullara taş ve molotof bombası atanların bu ayıp içinde boğulacağını dile getirdi. Konuşmaların ardından anaokulunun yapımına katkı sağlayan işadamlarına plaketleri verildi. Okulun açılışını yapan Başkan Altepe ve protokol üyeleri daha sonra bahçede vatandaşlara aşure dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber