4 Aralık 2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2012 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 15.30'da Kalite Derneği Başkanı Hamdi Doğan ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.30'da parti genel merkezinde AK Parti Milletvekilleri Değerlendirme ve İstişare Toplantısı'na katılacak, saat 14.30'da AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığının Pursaklar'da gerçekleştirilecek fidan dikim törenine katılacak.

Bakanların ve bakan yardımcılarının faaliyetleri

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sabancı Center'da saat 10.00'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile KKTC Başbakanı Birsen Küçük, saat 15.15'te Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü'nü imzalayacak

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, saat 16.45'te ?İş Yapma Kolaylığı Sempozyumu?na katılacak.

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, saat 14.00'te Hilton Otel'de gerçekleştirilecek ?Ulaşımda, İletişimde, Hayatın İçerisinde Ben de Varım Projesi?nin tanıtımına katılacak.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, saat 09.00'da ?Asgari Ücret Tespit Komisyon Toplantısı?na katılacak, saat 10.00'da SGK 3. Olağan Genel Kurulu'na katılacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, saat 20.00'de Büyük Tiyatro'da gerçekleştirilecek Çin Kültür Yılı Kapanış Galası'na katılacak.

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, saat 14.30'da AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığının Pursaklar'da gerçekleştirilecek fidan dikim törenine katılacak

TBMM gündemi

- CHP Grup Toplantısı saat 13.30'da, MHP Grup Toplantısı saat 10.30'da,

BDP Grup Toplantısı saat 12.30'da başlayacak.

- TBMM Genel Kurulu'nda Sermaye Piyasası Kanunu Tasarısı görüşülecek. Toplantı saat 15.00'te başlayacak.

Siyasi partilerin gündemi

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 17.30'da Uluslararası Basın Enstitüsü heyetini, saat 17.30'da TBMM'deki makamında kabul edecek.

- DP Genel Başkan Yardımcısı Gültekin Uysal, saat 14.30'da Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Toptancıları Derneği'ni ziyaret edecek

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, saat 15.30'da parti genel merkezinde Suriye Ulusal Konsey Temsilcisi Besam İsak'ı kabul edecek.

- AK Parti Ankara İl Başkanlığı, saat 18.00'de Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla Kocatepe Kültür Merkezi'nde ?Engelsiz Yaşam? adlı bir program düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Devrimci Sağlık-İş Sendikası, TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nde saat 11.00'de, asgari ücret ile ilgili taleplerini açıklamak üzere basın toplantısı düzenleyecek.

- Eğitimde FATİH Projesi kapsamında yapılan ?Tablet Bilgisayar Donanım ve Yazılım Alımı? ihalesini kazanan Vestel Dijital Üretim Sanayi ile sözleşme imzalanacak.

- ABD Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Francisso Sanchez başkanlığındaki ABD Savunma ve Havacılık Heyeti, saat 10.30'da TOBB Yönetimi Kurulu Başkan Yardımcısı Faik Yavuz'un ev sahipliğinde düzenlenecek olan toplantıya katılacak.

- Dünya Bankası ve Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı işbirliğinde organize edilen ?Dünya Bankası İş Yapma Kolaylığı Semineri?nin kapanış toplantısı, saat 17.50'de Rixos Otel'de gerçekleştirilecek.

- Ankara Kalkınma Ajansı tarafından saat 18.00'da Bilkent Otel'de ?Ankara Sağlık Turizminde Dünya Başkenti? konulu toplantı düzenlenecek.

- TÜİK, saat 10.00'da 2011'e ait yoksulluk çalışmasını yayımlayacak, 2012-3. dönem yapı izin istatistikleriyle 2012-2. dönem bitkisel üretim tahminlerini kamuoyuyla paylaşacak.

- SES Ankara Şubesi Ankara Tabip Odası üyeleri, saat 12.30'da Ankara Numune Hastanesi önünden Sağlık Bakanlığına yürüyecek. Grup, burada basın açıklaması yapacak.

- İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz, saat 12.30'da parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

- Halkevleri Derneği üyeleri, saat 11.00'da İçişleri Bakanlığı önünde basın açıklaması yapacak.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------------------------------

- Ziraat Türkiye Kupası 4. Turunda iki maç yapılacak, program şöyle:

13.00 Bozüyükspor - Gaziantepspor

13.00 Nazilli Belediyespor - Bursaspor

- Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu altıncı haftasında SC Braga ile deplasmanda oynayacakları maç öncesi TSİ 19.30'da, maçın oynanacağı Estadio Municipal de Braga Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- Galatasaray, Braga maçının hazırlıklarını basın toplantısının ardından saat 20.00'de yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

- Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nin 6. haftasında 6 Aralık Perşembe günü 20.00'de, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Almanya temsilcisi B.Mönchengladbach ile oynayacağı maçın hazırlıklarını saat 11.00'de yapacağı basına açık antrenmanla sürdürecek.

- Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Eskişehirspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını saat 10.30'da basına kapalı yapacağı antrenman ile sürdürecek.

- Galatasaray Medical Park, Eurocup normal sezon E Grubu beşinci maçında Polonya'nın Trefl Sopot takımıyla saat 20.30'da Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.


Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kalite Derneği Başkanı Hamdi Doğan ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (15.30)

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde AK Parti milletvekilleri ile değerlendirme ve istişare toplantısı yapacak. Başbakan Erdoğan, daha sonra AK Parti Kadın Kolları'nın fidan dikim merasimine katılacak. (11.30-14.30)

POLİTİKA

- Meclis'te MHP, BDP ve CHP grupları toplanacak. (10.30-12.20-13.30)

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bakanlıkta Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı ile SGK'da SGK Genel Kurulu'na katılacak. (09.00-10.00)

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Hilton Otel'de 'Ben de Varım Projesi'nin tanıtımına katılacak. (14.00)

EKONOMİ

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sabancı Holding'de basın toplantısı düzenleyecek. (10.00)

DÜNYA

- NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda Türkiye'nin Patriot talebi ele alınacak. Toplantıda Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu temsil edecek.

- Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Belçika'da temaslarda bulunacak.

- Endonezya'da Türk Filmleri Festivali düzenlendi.

- Suriye ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

GÜNCEL

- AK Parti Kadın Kolları ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın organize ettiği ?AK Kadınlar Ormanı'nın açılışı kapsamında organize edilen etkinliğe Başbakan Recep Tayyip Erdoğan telekonferans yöntemiyle katılacak. (13.00)

- Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ile kritik mahallerinin 24 saat izlendiğini söyledi. Yapılan araştırmaların kameraların bulunduğu bölgelerde suç oranlarının yüzde 30'lar seviyesinde düştüğünü gösterdiğini dile getiren Kılıçlar, KGYS sistemlerine ait kameralar sayesinde bugüne kadar birçok olayın aydınlatıldığını vurguladı.

- İstanbul Bağcılar'da bir giyim mağazasına yönelik silahlı saldırı ve saldırıda ölenlerle ilgili gelişmeler takip edilecek.

- Uludağ başta olmak üzere, bazı kayak merkezlerine kar yağdı.

- Türkiye Atom Enerjisi Kurumu yetkilileri İzmir Gaziemir'deki eski fabrikanın yeraltına gömdüğü kirli atıkları incelemek üzere İzmir'e geliyor.

- 13 Kare Sanat Festivali bugün başlıyor. Adana Büyükşehir Belediyesi Altın Koza tarafından düzenlenen 13 Kare Sanat Festivali bugün başlıyor. Bu yıl 14.'sü düzenlenecek festival, Genco Erkal'ın ?İnsanlarım? adlı oyunu ile başlıyor. Festival 8 Aralıkta sona erecek.

SPOR

- Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. tur maçlarına Bozüyükspor ? Gaziantepspor ve Nazilli Belediyespor ? Bursaspor karşılaşmalarıyla devam edilecek. (13.00)

- Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Süper Lig'in 15. haftasında oynayacağı İstanbul BBSK maçının hazırlıklarını sürdürecek. (11.00)

- Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Fenerbahçe ile karşılaşacak olan İstanbul BBSK bu maçın hazırlıklarına devam edecek. (12.00)

- Şampiyonlar Ligi H Grubu 6. maçında Portekiz temsilcisi Braga'ya konuk olacak Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, maçın oynanacağı Estádio Municipal de Braga Stadı'nda bir basın toplantısı düzenleyecek. Sarı ? kırmızılı ekip bu önemli maçın son çalışmasını da Braga'da maçın oynanacağı statta yapacak. (19.30-20.00)

İHA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber