Cezaevinde kalp krizi geçiren kadın mahkum öldü

Adana'da uyuşturucu sattığı gerekçesiyle yattığı cezaevinde kalp krizi geçiren kadın, hayatını kaybetti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2012 09:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10 yıl 6 ay hapiz cezası, 37 bin 500 lira para da cezasına çarptırılan kadın,

Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde yaşayan ve sokak başlarında uyuşturucu sattıkları iddia edilen kişilere yönelik 22 Nisan 2010'da yapılan operasyonda 253 paket satışa hazır eroin, 23 gram esrar, 40 kök ekili vaziyette Hint keneviri bitkisi, 8 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet ruhsatsız tüfek, 143 adet fişek ele geçirilmişti. Yakalanan 46 şüpheliden aralarında Perihan Yanar'ın da bulunduğu 30 kişi tutuklandı.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 21'i kadın 41 kişi, 7'şer yıl 6'şar aydan 18 yıl 9 aya kadar olmak üzere toplam 481 yıl 2 ay 15 gün hapis ve 2 milyon 111 bin 740 lira para cezasına mahkum edildi. 5 kişi ise beraat etti.

Karataş Cezaevi'nde tutuklu bulunan Perihan Yanar, 10 yıl 6 ay hapis ve 37 bin 500 lira da para cezasına çarptırıldığını önceki gün öğrendi. Kendisine verilen cezayı öğrendikten sonra kalp krizi geçiren Yanar, dün sabaha karşı Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmak istenirken yolda hayatını kaybetti.

Yanar'ın ölüm haberini eşi Lütfi Yanar, Hatay'ın Erzin ilçesinde narenciye toplarken öğrendi. Acılı eş, eşinin cenazesini teslim aldıktan sonra aynı davada yargılanan ve 7 yıl 6 ay hapis ve 17 bin 500 lira para cezasına mahkum edilen oğlu Gökhan'ın cenazeye katılması için cezaevi yetkililerine başvurdu. Ancak, araç, asker, yakıt parası için istenen 750 lirayı bulamayınca oğlu cenazeye katılamadı.

Yanar'ın cenazesi Buruk Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Yanar'ın akrabası 27 yaşındaki İsa Yanar, 2-3 kişinin yaptığı hata nedeniyle polisin mahallede oturan herkesi operasyon yapıp cezalandırdığını iddia etti. Vatanını ve bayrağını seven insanlar olduklarını belirten Yanar, ?Bu kadar insafsızlık olmaz. 3 kişi yüzünden polis tüm mahalleyi yaktı. Herkesi uyuşturucu satıcısı yaptı. Uyuşturucu satan kişi evinde uyuşturucu saklar mı? 33 gram uyuşturucu için 481 yıl hapis 2 milyon lira para cezası verilir mi? Yengem verilen cezayı yeni öğrenmiş. Kadıncağız, ?Ben bu kadar cezayı nasıl yatar çıkarım, ölürüm' diyerek üzüntüden kalp krizi geçirmiş. Polise, askere kurşun sıkan teröristlere verilen değer bize verilmiyor. Bize vatan haini gibi bakılıyor. Herkes bizi Cono biliyor. Oysa biz Cono değiliz, biz Malatya'nın Tenci aşiretindeniz. Vatanına, milletine bağlı insanlarız? dedi.

Bu arada, 15 gün önce de aynı davada eşi Sevda Keser'in 10 yıl hapis cezasına mahkum edilmesine üzülen 51 yaşındaki Hacı Ali Keser de kalp krizi geçirip hayatını kaybetmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber