Çukurova Kalkınma Ajansı, 40 milyon liralık destekte bulunacak

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) 2012 yılı mali destek programı kapsamında 40 milyon liralık destekte bulunacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2012 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇKA 2012 Yılı Mali Destek Programı, Adana Sanayi Odası'ndaki (ADASO) programla açıklandı. Törende söz alan ÇKA Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, 2008 yılından 2011 yılına kadar 400 projeyi desteklediklerini vurgulayarak, bu projelerin finansman desteğinin bu seneki programla birlikte toplam 137 milyon lira, desteklenen proje sayısının ise 556 olacağını açıkladı. 2012 yılında mali destek olarak yatırımcı, sivil toplum ve kamu kuruluşlarının hizmetine 40 milyon liranın sunulacağını ifade eden Şarbak, ?Takriben 130 projenin desteklenebileceğini düşünüyoruz. Eş finansman katkısıyla birlikte bu sene bölge ekonomisine kazandırılacak mali kaynak 65 milyon civarında olacaktır. Toplam 5 yıllık mali destek programlarının bölge ekonomisine katkısı 273.5 milyon TL olacaktır.? diye konuştu.

Bu seneki destek programının 3 başlık altında toplandığını duyuran Şarbak, ?Birincisi Rekabetçilik ve Yenilik, bunun program bütçesi 20 milyon TL. İkinci programımız İş Koşulları ve Yaşam Kalitesinin İyileştirilmesi, bunun bütçesi de 15 milyon TL. Kadın istihdamının artırılması ve mesleki eğitim programına da bu sene 5 milyon TL bütçe ayırmış bulunmaktayız. Rekabetçilik ve Yenilik Mali Destek Programı kapsamında tarım-gıda, kimya, metal eşya-makine, mobilya ve turizm başlıkları altında projeler kabul edilecek. İş Koşulları ve Yaşam Kalitesinin İyileştirilmesi programı kapsamında desteklenecek projeler için öncelik alanları ise, bölgenin iş ve üretim altyapısının geliştirilmesi, tarihi ve kültürel taşınmaz varlıkların geliştirilmesi, yaşlı ve engellilerin yaşam kalitesinin yükseltilmesidir.? İfadelerini kullandı. Şarbak son olarak, proje teklif çağrısının bugün itibariyle ilan edildiğini açıklayarak, desteklerden faydalanmak isteyenlerin 1 Mart 2013 tarihine kadar başvuru yapabileceklerini dile getirdi.

Törende söz alan Adana Valisi ve Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Avni Coş ise kalkınma ajanslarından beklentilerin büyük olduğunu belirtti. Sınırlı imkanlarla en önemli projelere destek vermek gerektiğini ifade eden Vali Coş, ?Kalkınma ajanslarının çalışma yöntemleri projeye dayalı olduğu için çok faydalı, çok daha verimli konular olsa da kendisine proje halinde gelmeyince, bir proje sunmayınca o konuda destekte bulunması, yardımcı olması teknik olarak mümkün olmuyor. O yüzden kalkınma ajansının çalışmalarının ihtiyaçlara uygun olması, kamuoyunun beklentilerine, reel sektörün ihtiyaçlarına uygun olması için öncelikle bütün paydaşlarımızın proje hazırlayarak, sunarak bu konuda çalışmalara destek olmaları gerekiyor. Bu hususta meslek odalarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, işadamı derneklerimize büyük görevler düşüyor.? şeklinde konuştu.

Törene, belediye başkanları, üniversite rektörleri, kamu kurum müdürleri, oda başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber