5 Aralık 2012'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 05 Aralık 2012 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 10.45'te Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'u Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılayacak, saat 11.00'da Mahmud ile baş başa görüşecek, saat 11.30'da heyetlerarası görüşmelere katılacak, anlaşma imza töreni katılacak ve Mahmud ile ortak basın toplantısı düzenleyece, saat 19.30'da Mahmud onuruna akşam yemeği verecek.

TBMM Başkanı Çiçek'in programı

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, saat 15.00'da Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile görüşecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'da AK Parti Genel Merkezi'nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılacak.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurul'da, Kamu Başdenetçiliği'ne seçilen Mehmet Nihat Ömeroğlu yemin edecek.

- TBMM Dışişleri Komisyonu'nda saat 11.00'da, enerjiyle ilgili bazı anlaşma ve sözleşmelerin de uygun bulunduğuna dair kanun tasarıları görüşülecek. Toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katılacak.

- TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda saat 11.00'da, engelli haklarıyla ilgili alt komisyon kurulması hakkındaki önergeler ele alınacak.

- TBMM KİT Komisyonu, saat 10.30'da Türkiye Taşkömürü Kurumu ile Müesseseleri'nin 2009-2010 yılına ilişkin hesaplarını görüşecek.

Başbakan yardımcıları ve bakanların programları

- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, saat 14.00'da Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'nda Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile bir araya gelecek.

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, saat 16.00'daBaşbakanlık Merkez Binada Balkan ülkelerinden gelen gazetecileri kabul edecek.

- Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, saat 10.00'da Sheraton Otel'de gerçekleştirilecek Şeffaflık ve Hesap Verilebilirliğin Geliştirilmesi Uluslararası Konferansı'nın açılışına katılacak.

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, saat 10.30'da Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesi dolayısıyla Anıtkabir'de düzenlenen törene katılacak, saat 16.30'da Crowne Plaza Otel'de gerçekleştirilecek ?Siyasi Karar Alma Mekanizmalarında Kadın Temsili'' programına katılacak.

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, saat 09.30'da İstanbul'da Çırağan Hotel'de Star Rafineri'ye teşvik belgesi verilmesi ile ilgili basın toplantısına katılacak, saat 11.30'da Sancaktepe'de Mediasa CJ Shopping Tanıtımına katılacak

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, saat 09.30'da İstanbul'da Grand Cevahir Hotel'de ?Yenilenen Gümrük Teşkilatı ve Personel Kıyafet Tanıtımı? defile-toplantısına katılacak.

- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Antalya EXPO Center'de saat 10.00'da kapılarını açacak olan Growtech Eurasıa Tarım Fuarına katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP MYK, saat 11.00'da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Şile'de batan geminin kayıp mürettebatı ile yardım için bölgeye giderken kayalıklara çarparak parçalanan tahlisiye botunun kayıp personelini arama-kurtarma çalışmalarına devam edilecek.

- Gazetecilik meslek örgütleri, saat 13.30'da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Konferans Salonu'nda, gazetecilerin cezaevinde yaşadıkları sorunları yakınlarından dinlemek için bir araya gelecek.

- TSE, saat 09.30'da Rixos Otel'de ''1. Bilişim Teknolojileri Standardları Konferansı'' düzenleyecek.

- Adalet Projesi kapsamında düzenlenen ?Uluslararası Çocuklar İçin Adalet Sempozyumu? saat 09.30'da Hilton Otel'de başlayacak.

- Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ile Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, saat 11.00'da Suriyelilere yönelik yardım kampanyasına ilişkin basın toplantısı yapacak.

- Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası tarafından her yıl Engelliler Haftası'nda dağıtımı yapılan simit camekanı kura çekimi, saat 11.00'da Kocatepe Kültür Merkezi'nde yapılacak.

- Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkan ve üyeleri, saat 10.30'da Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yapacak.

- Ankara Tabip Odası üyeleri, saat 10.00'da Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yapacak.

SPOR GÜNDEMİ

------------------------------

- Ziraat Türkiye Kupası 4. Turu iki maçla tamamlanacak, program şöyle:

13.00 Kasımpaşa - Bayrampaşa

15.30 Gaziantep Büyükşehir Belediyespor - Kardemir Karabükspor

- Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi'nde Almanya temsilcisi Borussia Mönchengladbach ile oynayacakları maç öncesinde saat 16.00'da FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- Fenerbahçe, Borussia Mönchengladbach maçının hazırlıklarını saat 17.30'da Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde ilk 15 dakikası basına açık antrenmanla tamamlayacak.

- Borussia Mönchengladbach, UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile oynayacağı maç için saat 14.40'ta Sabiha Gökçen Havalimanı'na inecek.

- Borussia Mönchengladbach ekibinin basın toplantısı saat 18.30'da FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılacak. Alman ekibi son çalışmasını saat 19.00'da FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapacak.

- Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu altıncı haftasında SC Braga ile deplasmanda karşılaşacak. Karşılaşma saat 21.45'te başlayacak.

- Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Eskişehirspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını saat 10.30'da basına kapalı yapacağı antrenman ile sürdürecek.


Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'u resmi törenle karşılayacak. İki cumhurbaşkanı baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. Cumhurbaşkanı Gül, konuk Cumhurbaşkanı Mahmud onuruna akşam yemeği verecek. (10.45-11.00-11.30-12.30-19.30)

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılacak. (11.00)

POLİTİKA

- Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Ankara Sheraton Hotel'de düzenlenecek Şeffaflık ve Hesap Verebilirliğin Geliştirilmesi Uluslararası Konferansı'nın açılışında bir konuşma yapacak. (10.00)

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 'Balkan Savaşlarının 100. Yılı-I. Uluslararası Balkanlar ve Göç Kongresi'ne katılacak. (10.30)

- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'nda Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile görüşecek. (14.00)

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Crowne Plaza'da düzenlenen Siyasi Karar Alma Mekanizmalarında Kadın Temsili programına katılacak. (16.30)

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakanlık Merkez Bina'da, Balkan ülkelerinden gelen gazetecileri kabul edecek. ( 16.00)

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Dışişleri Komisyonu'nun toplantısına katılacak. (11.00)

- Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AB yetkilileriyle temaslarda bulunacak.

- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak. (11.00)

- CHP İzmir Kadın Kolları, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin 78. yıldönümünde basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

EKONOMİ

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ?Yenilenen Gümrük Teşkilatı ve Personel Kıyafet Tanıtımı? defile-toplantısına katılacak. (10.30)

DÜNYA

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Türkiye'ye Patriot füzeleri yerleştirilmesiyle ilgili açıklama yapması bekleniyor.

- Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Liderler Zirvesi düzenleniyor.

- Suriye ile ilgili gelişmeler izleniyor.

GÜNCEL

- Şile'de dün yük gemisinin batması ve yardım tahliye botunun kayalıklara çarpması sonucu meydana gelen olaylarla ilgili gelişmeler takip ediliyor. Bölgedeki arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

- İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde basın açıklaması yapılacak. (11.00)

- İstanbul Müftüsü Yaran: Çok sayıda cami hasarlı olabilir (Özel)

Kentsel dönüşüm yıkımları birçok bölgede sürerken, toplu olarak kullanılan alanların en önemlilerinden biri camiler ihmal edildi. İstanbul'un depreme dayanıksız camileri için hiçbir kentsel dönüşüm çalışması yapılmadı. İstanbul Müftülüğü'ne ulaşan ve sadece cemaatin kendi tespitleri ile belirlenen 62 çürük cami bulunduğu belirlendi. İstanbul Müftüsü Doç.Dr. Rahmi Yaran, ?Duyumlarımıza ve gayrı resmi görüşmelerimizde çok sayıda camiinin hasarlı olabileceği ortaya çıktı.? dedi.

SPOR

- Şampiyonlar Ligi H Grubu 6. maçında Braga ile Galatasaray, Portekiz'in Braga şehrinde karşı karşıya gelecek. (21.45)

- UEFA Avrupa Ligi C Grubu 6. maçında Almanya temsilcisi B.Mönchengladbach'ı konuk edecek Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, maçın oynanacağı statta basın toplantısı düzenleyecek. Sarı ? lacivertli ekip son çalışmasını ise Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde yapacak. (16.00-17.30)

- UEFA Avrupa Ligi C Grubu 6. maçında Fenerbahçe'ye konuk olacak Alman temsilcisi B. Mönchengladbach İstanbul'a gelecek. Konuk ekibin teknik direktörü Lucien Favre maçın oynanacağı statta bir basın toplantısı düzenleyecek. Konuk ekip maçın son çalışmasını Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapacak. (14.40-18.30-19.00)

- Ziraat Türkiye Kupası 4. tur mücadelesinde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor- Kardemir Karabükspor maçı oynanacak. (13.00-15.30)

İHA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber