Okul kantinleri mercek altında

Büyükçekmece Belediyesi Ruhsat ve Denetleme Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan okulların kantinlerini mercek altına aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2012 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükçekmece Belediyesi Ruhsat ve Denetleme Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan okulların kantinlerini denetledi. Bazı kantin işletmecileri habersizce yapılan denetlemeden dolayı şaşkınlıklarını gizleyemezken, bazı işletmeciler ise yetkililerin kendilerini uyarması üzerine gerildi. Ruhsat ve Denetleme Müdürlüğü'nün gıda mühendisi ve sağlık uzmanı, kantinlerin hijyen koşullarını ve yiyecekleri inceleyerek rapor tuttu. Yetkililer, gerekli koşullara uymayan kantincileri uyararak, eksikliklerin giderilmesi için 3 gün süre tanıdı.

Yetkililerle birlikte denetimlere katılan Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Adem Yazır, ?Sayın Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün'ün talimatı gereğince okul kantinlerini 3'er aylık periyotlar halinde denetliyoruz. Çocukların sağlığı bizim için çok önem arz etmektedir. Dolayısıyla kantinci arkadaşlarımıza gerekli tebligatlar, eksiklikler yönünde iletiliyor. Yaptığımız 14 denetim içerisinde çok fazla uygunsuzluk içeren kantinlere rastgelmedik. Ancak ufak tefek aksaklıklar var sanıyorum. Onlarla ilgili gerekli işlemlerle ilgili tebligatları Ruhsat Müdürlüğümüz, gıda mühendisi arkadaşımız yapacak. Sağlıkla ilgili arkadaşlarımız da önerilerini komisyon raporunda belirtecekler. İlgililerine tebligat yapılacak. 3 gün süre verilecek. Bu eksiklikler tamamlanmazsa yasal işlem yapılacak? dedi.

Sağlık kurallarına uymayan kantin işletmecilerine tebligatta bulunduklarını dile getiren Zabıta ve Denetleme Müdürlüğü Gıda Mühendisi Yeşim Eraslan, ?Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçen senen yayınladığı bir genelge var. Bu genelge kapsamında kantinlerde asitli içeceklerin satışı ve kızartma yasaklandı. Biz daha çok bunları kontrol ediyoruz. Eğer herhangi bir uygunsuzluk tespit edersek, iş yeri ilgililerine tebligat yapıyoruz? diye konuştu. Eraslan, "Verilen süre sonunda eksiklikler giderilmemişse Milli Eğitim Bakanlığı'na bildiriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı da yayınladığı genelge doğrultusunda sözleşmelerini feshediyor. Bunun dışında bizim dikkat ettiğimiz hususlar; kantin çalıştıran kişilerin kantin işletme belgeleri var mı, kişisel hijyene önem veriyorlar mı, sıcak ve soğuk sandviçleri saklamak için dolapları var mı, bunlara bakıyoruz. Bölgemizdeki kantinlerde yüzde 90 oranında bir başarı sağladık? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber