Kanadalı Büyükelçi Holmes: Gaziantep kültür kenti olmuş

Kanada'nın Ankara Büyükelçisi John Holmes, Gaziantep'in tarih ve kültür yönü ile çok gelişen bir kent olduğunu ifade ederek, ?Gaziantep gerçekten tam bir kültür kenti olmuş? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2012 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir dizi inceleme ve ziyarette bulunmak üzere Gaziantep'e gelen Kanada'nın Ankara Büyükelçisi John Holmes, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fuat Özçörekçi'yi ziyaret etti. Belediyeye gelişinde Başkanvekili Ünsal Göksen tarafından karşılanan Holmes, daha sonra Genel Sekreter Özçörekçi ile bir süre sohbet etti. Genel Sekreter İbrahim Evrim tarafından Gaziantep'i tanıtan sunumu dinleyen Holmes, Gaziantep'i tarih ve kültürel yönü ile çok beğendiğini ifade etti. Gaziantep'in tarihi ve kültürel mekânlarını gezme imkânı bulduğunu vurgulayan Holmes, fırsat buldukça Gaziantep'e tekrar geleceğini vurguladı.

Gaziantep'in değişen yüzünü ülke dışından gelen misafirlere tanıtma fırsatı bulduklarını ve bunu iyi değerlendirdiklerini belirten Genel Sekreter Fuat Özçörekçi ise ?Son dönemlerde yaptığımız proje ve faaliyetlerimizi ülke dışına taşımayı başardık. Dönem dönem uluslararası konferans ve seminerlerle Gaziantep'i dış dünyaya tanıtıyoruz. Bazen biz yurt dışına giderek tanıtıyoruz, bazen de bize gelen yabancı konuklara yerinde kentimizi tanıtma fırsatı buluyoruz. Bugün de Kanada Büyükelçimize Gaziantep'i tanıtma imkân bulduk. Büyükelçi, gittiği yerde Gaziantep'in bu güzel yüzünü en iyi şekilde anlatacaktır.? değerlendirmesini yaptı.

Özçörekçi, ziyaretin anısına Büyükelçi Holmes'e Gaziantep'e has bakır işlemeli bir tabak hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber