SAYDER üyesi gönüllü doktorlar köylerde diş muayenesi yaptı

Samsun Aktif Yaşam Derneği (SAYDER) üyesi doktorlar Çarşamba ilçesi Porsuk Göçmenler İlköğretim Okulu'nda öğrenci ve velilere yönelik sağlık taraması yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2012 19:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gönüllü olarak sağlık taramasına katılan dernek üyesi doktorlar, çocuklara ağız ve diş sağlının önemini uygulamalı olarak anlattı. Okuldaki öğrencileri ve ailelerini tek tek muayeneden geçiren doktorlar, dişlerinde çürükler olan kişileri muayene olmaları için çeşitli kurumlara yönlendirdi. Doktorların geldiğini duyan meraklı köy halkından isteyenleri de muayene eden gönüllü doktorlar, sağlık taraması sonunda diş fırçasının düzgün kullanım şeklini uygulamalı olarak gösterdi. Etkinlik sonunda doktorlar tüm öğrencilere diş fırçası ve macun dağıttı.

Köy sakinlerinden 45 yaşındaki Sakine Yılmaz, ?Biz ancak çok acil durumlarda hastaneye gidiyoruz. Hele diş hastalığında sadece ağrıdığı zaman çektirmeye gidiyoruz. Ama bugün burada diş çektirmekten ziyade dişi kurtarmanın yollarını öğrendik. Bu hizmetlerin her alanda devam etmesini istiyoruz. Buraya kadar gelip hem çocuklarımızı hem de bizi muayene eden doktorlarımıza teşekkür ediyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber