Bilirkişi eziyeti bitecek

Haber Giriş : 22 Ekim 2005 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trafik kazaları sonrası vatandaşın 2-3 saat bilirkişi beklemesi eziyeti son buluyor. Motosikletli polisler bilirkişi olarak görev yapacak

AB'ye uyum çalışmaları trafiğe de yansıdı. Kısa süre içinde, trafik kazaları sonrası tanzim ve düzeni sağlamak amacıyla iki kişiden oluşan motosikletli polisler, soruşturma ve bilirkişi ekibi olarak görevlendirilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan haftalık basını bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamada, yeni düzenlemeye ilişkin bilgi verdi. Trafik kazalarına zamanında müdahele edilememesi nedeniyle, vatandaşın iki üç saat bilirkişi ekibini beklediğini ve yolların uzun süre kapatıldığını belirten Çalışkan getirecekleri çözümü şöyle açıkladı:

Kaza sonrası tanzim ve düzeni sağlamak için, iki kişiden oluşan motosikletli ekipler, soruşturma ve bilirkişi ekibi olarak görevlendirilecek. Olay yerine daha hızlı ulaşacak motorize ekibin aracında fotoğraf makinesi ve ihtiyaç duyulacak diğer ekipman da bulunacak. Tek kişilik motosikletli ekiplerse maddi hasarlı trafik kazalarına anında müdahale edecek. Ekip, kazayla ilgili delilleri belirleyip, yolu trafiğe açacak. Sonra ilk gelen trafik görevlisi ile kaza tespit tutanağı hazırlayacak.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber