Hüsnü Özyeğin, Zirve Üniversitesi'de öğrencilerle bir araya geldi

Türkiye'nin en zengin iş adamlarından Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Zirve Üniversitesi'de öğrencilerle bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2012 18:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İş yaşamına atılacak öğrencilere kendi hayat hikayesinden tavsiyeler veren Özyeğen, 1994 ve 2001 yıllarında yaşanan krizlerin tarihlerini doğum tarihinden daha iyi hatırladığını ifade etti.

Hüsnü Özyeğin, hayata 300 dolar ile başladığını ve hayatında yön vermede en önemli faktörün Robert Koleji olduğunu vurguladı. Hiçbir zaman yaptıkları ile yetinmediğini söyleyen Özyeğin, özellikle üniversitede bulunan kişilerin imkanları iyi kullanmasını ve çok çalışmaları gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'nin yeni girişimcilere ihtiyacı olduğunu belirten Özyeğin, ?Türkiye'nin son yıllarda mali açıdan inanılmaz derecede iyi olduğunu ve bu istikrarı özellikle genç girişimcilerin iyi kullanması gerektiğini kaydetti. Çok zor zamanlar da yaşadığını, bu noktaya çıkmanın kolay olmadığını ifade eden Özyeğin şunları söyledi: ?1994 krizinde ekonomik olarak sıfırı tükettim, 2001 yılında eksilere düştüm. Finasbank'ı 8 milyon dolar sermaye ile kurdum. 2000 yılının eylül ayında Finansbank'ın değeri borsada 711 milyon dolara çıktı. 2001 krizi başladı. Önce kasımda devlet tahvilleri, sonra 22 Şubat'ta devalüasyon oldu. Bu tarihleri doğum tarihlerimden daha iyi hatırlarım. 2001'in haziran ayında Finasbank'ın değeri 84 milyona düştü. Şuandaki ortam çok iyi. Türkiye'de istikrar devam ediyor.?

Özyeğin, kurulan üniversiteler ve yapılan yurtlarla doğudaki öğrencileri batıya, batıdaki öğrencileri ise doğuya kaydırdıklarını belirterek, başarının insanları tanımaktan geçtiğini vurguladı. Kadına şiddet konusunda da önerilerde bulunan Özyeğen, özellikle kız öğrencilere iyi eğitim vererek, şiddetin önüne geçileceğini dile getirdi.

Zirve Üniversitesi Rektörü Adnan Kısa, da Ziyaretlerinden dolayı Hüsnü Özyeğin'e teşekkür ederek, hediye takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber