Muş'ta internet kafeler denetlendi

Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, şehir merkezindeki internet kafeler ve umuma açık yerlerde uygulama ve denetimler yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2012 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konuya ilişkin açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Sabahat Karaçelik, "Toplumun temelini teşkil eden ailenin bütünlüğünün korunması, çocukların suça sürüklenmesinin engellenmesi ve yüksek yararı ön planda tutularak, eğitim öğretim ortamının huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik uygulamalarımız periyodik olarak devam edecektir." dedi.

Denetim ekipleri, kafelerde ruhsat, işletme belgesi, güvenlik kamerası, bandrolsüz CD bulundurma, sigara içilip içilmediği, yasak sitelere girilip girilmediği, filtre kullanımı ve kimlik kontrolünde bulundu. İnternet kafe denetimlerinin, öğrencilerin ders saatlerinde buralarda olmasını engellemek için yapıldığını belirten Karaçelik, anne ve babalara da büyük sorumluluk düştüğünü kaydetti. Karaçelik, "Öğrencilerin sağlıklı internet kullanıp kullanmadığını kontrol ediyoruz. Ders saatleri içinde internet kafede değil, okulda olmalarını istiyoruz. Şiddet içerikli oyunların önüne geçiyoruz." şeklinde konuştu.

İl müdürlüğünde sosyal çalıştırıcı olan Sibel Calp da, "Amacımız, çocuklarımızı bedensel ve rulsah ve gelişimleri açısından tehlike arz eden ortamlardan uzak tutmak. Anne ve babalarının da bu konuda bize destek vermesi gerek." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber