Kars Kadın Doğum Hastanesi'nde 'anne oteli' uygulaması başladı

Kars Kadın Doğum Hastanesi Bebek Doğum Ünitesi'nde ?Anne Oteli' uygulaması hizmete girdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2012 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Anne Otel' uygulamasının açılış törenine Vali Eyüp Tepe'nin yanı sıra İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Tuncer, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Arslan ve Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mehmet Kan katıldı.

Törende bir konuşma yapan Kars Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yunus Yılmaz, özellikle 2. ve 3. basamak yeni doğum bakım hizmeti veren hastanelerde prematüre bebeklerin bir ay veya duruma göre bir buçuk ay kaldıklarını bu zaman diliminde uygun ortam sağlanamayan annelerin sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Uzm. Dr. Yılmaz, bu çerçevede, annelerin daha sağlıklı ortamda hizmet alabilmelerini sağlamak için Kadın Doğum Hastanesi'nde yeni doğum ünitesi içerisinde hazırladıkları proje ile ?Anne Otel' uygulamasını hizmete sunduklarını belirtti.

Bu uygulama ile annelerin enfeksiyon kapmalarının önüne geçileceğini, daha sağlıklı bir ortamda annenin daha iyi hizmet alacağını, çocuğunu emzirebileceğini ve banyosunu yapabileceğini ifade eden Yılmaz, ?Sonuç itibariyle bunların karşılığında ise her hangi bir ücret hastalarımızdan alınmayacak ve onlara daha sağlıklı hizmet sunulmuş olacak. ? dedi.

?Anne Otel' uygulamasının faaliyete geçirilmesi törenine katılan Kars Valisi Eyüp Tepe ise maksatlarının vatandaşa en iyi şekilde hizmet sunulmasını sağlamak olduğunu bu bağlamda sosyal devlet olmanın gereğinin yeni doğan çocuktan yaşı kemale erene kadar hizmet götürmek olduğunu bu çerçevede ise yeni doğan ünitesinde bir anne otel uygulamasının Karslı hemşehrilerinin hizmetine sunulduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber