Hırsızlar anaokulunda

Bahçelievler'deki anaokullarına girerek hırsızlık yapan 1'i çocuk 3 kişi ile çalınan malzemeleri satın alan bir kişi yakalandı. Anaokuluna giren şüphelilerin güvenlik kamerasını görünce kendilerini kamuflaj etme anları ise görenleri güldürdü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2012 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alınan bilgiye göre; ihbar üzerine harekete geçen Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, anaokullarında bulunan güvenlik kameralarını inceledi. Kameralardaki şahısları belirleyen ekipler, daha sonra anaokullarından çaldıkları elektronik eşyaları satan Ergün Korkmaz (42), oğlu Saim Korkmaz (21) ve 15 yaşındaki yeğenleri A. K. ile birlikte bu eşyaları satın alan Bülent G.'yi (35) yakaladı. Şüphelilerden Ergün korkmaz, Saim Korkmaz, Bülent G. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilirken A. K.'nin yaşı 18'den küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. A. K.'nin 17 Kasım 2012 tarihinde bir hırsızlık olayına karıştığı ve savcılık kararıyla serbest kaldığı ve 11 gün sonra tekrardan hırsızlık olayını gerçekleştirdiği öğrenildi. Anaokullarından çalınan 7 adet bilgisayar, 11 adet bilgisayar monitörü, 3 dizüstü bilgisayar, 10 cep telefonu, 1 adet yazıcı, 2 harici disk bellek, 1 adet teleskop'a polis el koydu. Ergün Korkmaz ve Saim Korkmaz sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanırken Bülent G. ise serbest bırakıldı.

Öte yandan şüphelilerin Anaokulları'ndan gerçekleştirdikleri hırsızlık anları ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, 28 Kasım 2012 tarihinde 06. 15 sıralarında anaokuluna giren iki şüpheli idari bölüme çıkıyor. Güvenlik kamerasını fark eden Saim korkmaz ile A. K. yüzlerini giysilerini kapatıyor ve eğilerek odalara giriyor. Bir başka görüntüde ise iki şüpheli hırsızlık için girdikleri okulun idari bölümünde kamerayı fark edince yüzlerine ve ellerine poşet geçiriyor. Şüphelilerden biri kamerayı ters çevirmek için sandalyeye çıksa da kamerayı çeviremiyor. Kamerayı ters çeviremeyen iki şahıs ardından oda da bulanan masanın çekmecelerini karıştıktan sonra anaokulunda hızla çıkıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber