İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden heykel açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy İskele Meydanı'ndaki Atatürk heykelinin yıkılacağı ve yerine bina yapılacağı iddialarını yalanladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2012 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yetkililer, söz konusu heykelin bulunduğu alanın yeni projede fuar, panayır ve festival alanında kaldığını belirtti. Vatandaşlar ise heykelin yıkılmasına karşı olduklarını söyledi.

İskele Meydanı'nda yer alan Atatürk heykelinin yıkılacağı iddiaları medyada yer aldıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, ?1/5 bin Ölçekli Haydarpaşa Garı ile Kadıköy Meydanı ve Çevresi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı' hatırlatıldı. Bu plana göre Atatürk heykelinin de içinde yer aldığı alanın fuar, panayır ve festival alanı lejantında kaldığı ifade edildi. Açıklamaya şöyle devam edildi: ?Plan notlarında söz konusu alanda değil bina bodrum dahi yapılamayacağı, sadece etkinlik zamanlarında kullanılmak üzere geçici ve takılıp sökülebilen hafif malzemeden üniteler yapılabileceği açıkça belirtilmektedir. Böylelikle ?Atatürk anıtı yıkılacak, yerine bina yapılacak' iddiasının gerçek dışı olduğu ortadadır.?

Öte yandan, Atatürk heykelinin bulunduğu yerde şu an için herhangi bir hareketlilik gözlenmiyor. Meydanda gezen vatandaşlar ise heykelin yıkılmasını istemediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber