Tunceli Valisi vatandaşlara aşure dağıttı

Özel Munzur Koleji, Muharrem ayı dolayısıyla Tunceli'de vatandaşlara aşure dağıttı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2012 18:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeraltı Çarşısı üstünde Özel Munzur Koleji'nin düzenleği aşure dağıtımına Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, Vali yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Aşure dağıtımı öncesi Hayrettin Dede'nin dua okumasının ardından Vali Hakan Yusuf Güner, vatandaşlara kepçe ile aşure dağıtımı gerçekleştirdi.

Dağıtılan aşurenin birlik ve beraberliğe vesile olmasını temenni eden Vali Güner, ?Bu güzel aşure taneleri toplumumuzda, farklı farklı şekillere ve tatlara sahip olan insanların birlik ve beraberliğini temsil ediyor. Bu aşure nasıl bulguruyla ile nohutuyla, fıstığıyla farklı tatları bir araya getirip ortak bir tat haline getiriyorsa, biz de aziz milletimizle, halkımızla bütün farklılıkları bir zenginlik halinde halkımıza hizmet şuuruyla vereceğiz ve yansıtacağız. Ben aşurenin birliğimize beraberliğimize, kaynaşmamıza, kucaklaşmamıza ve insanlık paydasında buluşmamıza vesile olmasını diliyorum. Bu hayır sahiplerine de teşekkür ediyorum.? dedi.

2003 yılından beri Munzur eğitim kurumları olarak düzenli bir şekilde aşure yapıldığını ifade eden Özel Munzur Koleji Okul Müdürü Mustafa Yıldırım, ?Bu sene okul aile biriliği olarak 14 kazan kaynatıldı. Yaklaşık 400 öğrenci velisi ile bir hafta önceden başlayan hazırlık süreciyle yaklaşık 15 bin kişilik bir aşure hazırlamış olduk. Aşure farklı lezzetlerin bir araya gelmesi ve kaynaşmayı en güzel sembolize eden yiyecek olması münasebetiyle böyle bir program gerçekleştirdik.? şeklinde konuştu.

Öğrenci velileri ile birlikte bir hafta önce aşure hazırlıklarına başladıklarını belirten Özel Munzur Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Melek Halis, öğrenci velileri ile 15 bin kişilik aşure hazırladıklarını, bu aşurenin birlik ve beraberliğe vesile olmasını istediklerini söyledi.

Okul Aile Birliği üyelerinden Ayşegül Duman ise Özel Munzur Koleji olarak 10 yıldan beri aşure yaptıklarını, emek ve sevgiyle hazırlanan bu aşurenin beraberliği oluşturmasını istediklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber