'Gönlümüz her zaman sizinle beraber'

Mersin'in Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kültür Parkı içerisinde faaliyet gösteren Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şubesi'ni ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2012 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şube Başkanı Ali Çelik, tarafından karşılanan Başkan Kocamaz, burada dernek üyeleriyle bir süre sohbet etti. Engelli olmanın hiç kimsenin kabahati olmadığını söyleyen Kocamaz, ?Bizim gönlümüz her zaman sizinle beraber. Geçmişten bu güne yerel yönetim olarak üstümüze düşeni yapmaktan gurur duyduk. Her zaman söylüyorduk, bazı engellerden dolayı bir ilerleme kaydedememiştik. Şu anda çözüldü. Hayvanat bahçesinin yeriyle ilgili ihale yapıldı. İnşaat birkaç gün içerisinde başlayacak. İnşallah inşaat bittikten sonra bu parkın içerisinde size daha uygun bir mekanı tahsis edeceğiz. Belki bu iş biraz uzadı ama tamamlandığında daha güzel bir mekana kavuşacaksınız. Engelli olmak kimsenin kabahati değil. Bu bir yazgı, bugün sağlam olanlar yarın engelli olabilir. Birçok olay da bunları göstermiştir. Dolayısıyla bizim sizleri farklı düşünmemiz, sizleri kendimizden farklı düşünmemiz mümkün değil. Biz bu toplumdaki tüm bireyler olarak bir ve beraber olmak mecburiyetindeyiz. Hiçbir şekilde sizleri toplumun dışarıda görmesine de tahammül edemeyiz. Sizler de toplumun birer parçasısınız. Türkiye'deki insanların 12'de 1'i engelli durumda. Dolayısıyla bu işin hiç kimseye uzak olmadığı aşikar, ama önemli olan kafaların beyinlerin engelli olmaması.? dedi.

Engelli olmanın bir dezavantaj olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Kocamaz, ?Bir şekilde hepimizin herkesin bu ülkeye borcu var. Bu ülkeye hizmet konusunda ya da ülkenin gelişmesi, refahı, birliği, beraberliği konusunda hepimize görevler düşüyor. Sizlerin de bu görevlerin bilincinde olduğunuzu biliyoruz. Arkadaşlarınızla diyaloglarımızda üretin, üretebileceğinizi herkese gösterin ve hiçbir şekilde engelli olmanın bir dezavantaj olarak görülmesine de izin vermeyin. Sizler geçmişten bu yana Tarsus'un gelişmesinde değişmesinde kendi çapınızda katkılar sundunuz. Birlik ve beraberliğinde katkı sundunuz. Ulusal Kalite Başarı Ödülü sadece bir kişinin ya da belediye çalışanlarının değil, bu kente yaşayan herkesin başarısıdır. Bu kentte yaşayan herkes bize böyle bir fırsat vermemiş olsaydı dört dönem 19 yıl arkamızda durmamış olsaydı, bizim de farkımızı hissettirmemiz mümkün olmayacaktı. Dolayısıyla biz bu kentte yaşayan herkese minnettarız. İnşallah gelecekte daha güzel günlere ve birlikteliklere hep birlikte şahit olacağız. Ben şuna inanıyorum ki Tarsuslular birlik ve beraberliğini pekiştirdiği sürece herhangi bir ayrıma girmediği sürece barış ve kardeşlik içinde yaşadıkça her şeyin en iyisine layık olacağını ve her şeyi başaracağına inanıyorum. Sizlere de güveniyoruz. Bu güne kadar yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz.? şeklinde konuştu.

Engellilerin topluma kazanması gerektiğini kaydeden Kocamaz, şunları söyledi: ?Özellikle kendini engelsiz gören ama üretim konusunda eksikleri olan insanlara da örnek çalışmalar yaparak, biraz önce Fikri Topuz beyin söylediği turşuculuk kursu gibi, muhasebe kursu gibi, maket evler yapmakla ilgili, tabi maalesef Tarsuslularda üretim konusunda bir gayret göremiyoruz. Kırkkaşık bedestenini açtık. Orda satılan ürünlerin dışarıdan geldiğini görmekten ben rahatsızlık duyuyorum. Halbuki onların hepsini Tarsus insanı kendisi üretip satabilir. Ürettiklerini satarken de hem zevk alır hem bir anlamı olur. Dışarıdan gelenleri satınca bir pazarlamacılık olur. Bu Tarsus halkına yakışmaz. Geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan bu kentte insanların kendi öz değerlerini ortaya çıkarıp turistlere sunması gerekir. Bu konuda maket evler devreye girerse bunun en büyük müşterisi Tarsus Belediyesi olur. Çünkü onları biz gelen insanlara hediye ederiz. Hem sizin ürettikleriniz değer kazanır hem de Tarsus'un öz değerlerini tanıtmak konusunda yardımcı olur. Üstümüze düşen ne varsa bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum.?

Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şube Başkanı Ali Çelik ve Görme Engelliler Derneği Başkanı Fikri Topuz ise ziyaretten dolayı mutlu olduklarını, başarı ödülü içinde tebrik ettiklerini belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber