Arınç: Muhtar bile olamaz denen adam, 10 senedir Türkiye'nin başbakanıdır

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2012 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Muhtar bile olamaz denen adam, 10 senedir Türkiye'nin başbakanıdır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Aile Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kapatılan HAS Parti'den Ak Parti'ye katılanlar için düzenlenen rozet takma törenin katıldı. Ak Parti Gaziantep İl Başkanlığında gerçekleşen törende Gaziantep'e geldiği için çok sevinçli olduğunu ifade eden Arınç, "Gaziantep'e geldiğimiz her zaman büyük bir başarı hikayesi, dostlarımızın sıcaklığı ve samimiyetiyle karşılaşıyoruz" diye konuştu.

Ak Parti'nin kuruluşundan bahseden Başbakan Yardımcısı Arınç, "Türkiye ve Gaziantep örneğine bir bakın, biz 14 Ağustos 2011 yılında kurulduk. 1 yıl sonra, takriben 14 ay sonra seçimlere gittik. Yanımızdaki rakiplerimiz eski köklü siyasi partilerdi ve bizim önümüze geçmek için sadece meşru yollar değil, daha çok gayri meşru yollar denendi. Baskılar, yol kesmeler denendi. Ama seçimi kazanacağınız belli. Başımızdaki Genel Başkanımız İstanbul Belediye Başkanlığından bu yana halkın kahramanı haline gelmiş. Efsanevi sevgiye mazhar olan bir insan, herkes onunla birlikte Türkiye'nin yeni bir sayfa açacağını düşünüyor. Ona güveniyor" dedi.

"Bize -ikinci başbakan adayınız kim- diyenlerin, çoğunun partisi kapandı, tabelası kalmadı" diye devam eden Arınç, "Aday listelerini yapmışız. Tabii o güne gelinceye kadarda önümüze gelen engellerle mücadele ediyoruz. Ama seçime 1.5 ay kalmış, İstanbul birinci bölgeden birinci sıradan aday olan genel başkanımızın, kurucu üye bile olamayacağı haliyle aday olamayacağı kararı çıkmış. Muhalefetin zil takıp oynadığını hatırlarım. O günlerde çok televizyonlara çıkardık, düşünceleri ifade etmek için. O günlerde sevinenleri tek tek hatırlıyorum. Bize şunu söylüyorlardı: -Tayip Bey'in aday olmayacağı kesinleşti. Milletvekili, başbakan bile olamayacak-. O zamanlar bir gazete sevicini o kadar açık etti ki, başlığı söyle oldu: Muhtar bile olamayacak. Biz seçime böyle girdik. seçimi kazandık, ilk Başkanımız Abdullah Gül oldu. 11 senedir gün o gün, vakit bugün biz iktidardayız. Bize -ikinci başbakan adayınız kim- diyenlerin, çoğunun partisi kapandı, tabelası kalmadı. Çoğu da siyasi hayata veda etti gitti. -Muhtar bile olamaz- denen adam, 10 senedir Türkiye'nin başbakanıdır" ifadelerini kullandı.

CHP'YE ELEŞTİRİ

CHP'nin her seçimlerde baraj endişesi yaşadığını savunan Başbakan Yardımcısı Arınç, "CHP, 1950 yılından bu yana aradan 62 senede geçti üstelik, 62 yıldır CHP 1977 yılında ancak yüzde 41 oyla kazanabilmiştir. CHP'nin unutmayın, 1995'de benim parlamentoya girdiğimdeki seçimlerdeki oy oranı sadece yüzde 10.5'tir. Yüzde yarımla barajı geçebilmiş ve 49 milletvekili çıkarmıştır. Ama aynı CHP, 1999'da yüzde 8.5 oranıyla baraj altında kalmıştır. -Devleti kuran benim, Atatürk'ün partisi benim- diyen CHP unutmasın ki her seçimde baraj endişesi altındadır. Baraj endişesi yaşayan bir partinin iktidara gelme gibi bir şansı hiç bir zaman yoktur" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "iki Cumhurbaşkanı adayı olur ve biri Tayyip Erdoğan, diğer Abdullah Gül olursa Gül'ü destekleyecekleri" şeklindeki sözlerine cevap veren Başbakan Yardımcısı Arınç, "Rabbim cumhurbaşkanlığında bile Kılıçdaroğlu'na Ak Parti'nin göstereceği adaylardan birine oy verme hidayetini nasip etmiş" dedi.

"ASIL OLAN ŞEY, BU PARTİNİN BİR ÜYESİ OLABİLMEKTİR"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise, "Asıl olan şey, isminizin yanında ne yazarsa yazsın, bu partinin bir üyesi olabilmektir. Bu mübarek hareketin içerisinde var olmaktır. Bütün gücünle buradaki çalışmaların içinde hep bir parça olabilmektir. İşte bugün hep beraber, bu çatı altında, bu bakış açısı içerisinde 2023 vizyonuna hazırlanıyoruz. Dünyanın en büyük onuncu ekonomisi olacağız" diye konuştu.

Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer de, "HAS Parti'den partimize bugün katılacak olan değerli dava arkadaşlarım, hepinizi sevgiyle selamlıyor, hoş geldiniz diyorum. Her geçen gün halkın takdirini daha fazla alan partimiz, diğer partilerden aramıza katılan arkadaşlarımızla hızla güçlenmekte ve her geçen gün başarılara imza atmaktadır"dedi.

Konuşmaların ardından Ak Parti'ye geçen isimlere rozetleri takıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber