Bitlis'te kar, yerini güneşli havaya bıraktı

Bitlis'te 3 gündür etkili olan kar yağışı bugün itibariyle yerini sıcak ve güneşli havaya bıraktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2012 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bunu fırsat bilen vatandaşlar evlerinin yollarını, çatılarda biriken karları temizlemek için kolları sıvadı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, il genelinde toplamda 38 köy yolunun kapalı durumda olduğu ve karla mücadele ekiplerinin aralıksız yol açma işlemlerinin yürütüldüğü açıklandı.

Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri de, kent merkezinde 60 santimetre olan kar kalındığının, yüksek kesimlerde yer yer 75 santimetreye ulaştığını bildirdi. Kentte, belediye ve karayolları ekipleri, yollarda kar temizleme çalışması yürütüyor.

Soğuk havalarda sadece insanlar değil hayvanlarda bundan nasibini alıyor. Havanın ısınmasıyla kimi sokak kedileri karnını doyurmak için çöpleri karıştırırken kimisi de güneşli ve sıcak bir alanı tercih edip uyumaya çalıştı. Kapısının önünü açan vatandaş Kamil Atak, "Yaklaşık 3 gündür yoğun bir kar yağışı vardı. Bugün gördüğünüz itibariyle kar yağışı durdu bizde burada bunu fırsat bilerek kapımızın önündeki ve çatıdaki karları temizlemeye çalışıyoruz.? diye konuştu.

Diğer bir vatandaş Turgut Elipak, ?Bitlis te kış şartları çok ağır geçiyor. Bugünü fırsat şimdiden neredeyse bir metreyi buldu. Bugün kar yağmadı fırsat bildik şimdi damlarımızı temizliyoruz bacalarımız tıkanmış onları temizliyoruz. Tek temennimiz." dedi.

Vatandaş Adem Alparmak, ?İşte Bitlis'in halini görüyorsunuz karımız çok fazla yağmış. 6 ay boyunca karın altındayız. Bugün kar yağmadı hava çok güzel sevinçliyiz. Arabamızı da çıkardık. Çatıları temizliyoruz, kapının önünü temizliyoruz. Bir metre kar yağmış.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber