Nevşehir'de modern pazaryeri hizmete girdi

Nevşehir Belediyesi tarafından yaptırılan modern pazaryeri hizmete girdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2012 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İbrahimpaşa Mahallesi'nde toplam 36 bin metrekarelik bir alan üzerinde yapımı tamamlanan modern pazaryerinde, pazar alanlarının dışında sosyal amaçlı birimlerde dikkat çekiyor.

Nevşehir'de yıllardan beri en temel sorunlardan biri haline gelen ve bir türlü çözüme kavuşturulamayan modern pazar yeri, belediyenin bu yöndeki soruna kararlı şekilde yaklaşımı ile artık sona erdi.

Türkiye'nin bu alanda örnek projelerinden biri olan modern pazar yeri, halkın pazar alışveriş ihtiyacını daha hijyenik ortamda yapmalarının sağlanmasının yanında, sosyal amaçlı birimleri ile de özellikle ev hanımları bakımından ideal bir alışveriş merkezine de dönüşüyor.

Bebekleri ile birlikte alışveriş yapmak isteyen ev hanımları için bebek bakım ve çocuk oyun odası, dinlenme birimlerinin de oluşturulduğu modern pazar yerinin alt katında yaklaşık bin kişilik 2 bin 942 metrekarelik bir alanda çok amaçlı salon, 250 araçlık otopark, polis, zabıta ve veteriner hizmet üniteleri de yer aldı.

Yürüyen merdivenin yanı sıra engelli ve yaşlı vatandaşlar için asansörün de bulunduğu modern pazar yerinde, pazar tezgâhları ile birlikte, 105 işyeri, balık ve peynir satış üniteleri de bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber