Sivas Taşhan esnafa teslim edildi

Sivas'ta, 2010 yılında restorasyon çalışmalarına başlanan tarihi Taşhan, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte esnafa teslim edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2012 20:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19. yy'da yapıldığı belirtilen Taşhan'ı devralan esnafın, yerlerine taşınarak yeniden satış yapabilecekleri belirtildi.

Vakıflar Bölge Müdürü Yakup Yıldırım, yaptığı açıklamada, Taşhan'ın da Gökmedrese, Çifte Minare, Şifahiye Medresesi gibi Sivas'ın önemli kültür değerlerinden biri olduğunu kaydetti. Yıldırım, ?Bizler Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak, Taşhan'ın restorasyon çalışmasına 2010 yılında başladık. 2 yıllık süre içerisinde Taşhan'ın restorasyonu tamamlanmış oldu. Gerek Taşhan'da bulunan vakıf kiracıları, gerekse mülk sahipleri, bugün itibariyle kendi yerlerine geçecekler. Ben hem Sivas için hem esnaf için hem de bölgemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.? ifadelerini kullandı.

Esnaflar adına konuşan İbrahim Budak ise Taşhan'ın, Sivas'ın yerleşik konumu itibariyle göbeğinde olan bir eser olduğunu belirterek, ?İki yıl süren tadilat boyunca hem Sivas halkına hem de Sivas'a dışarıdan gelen misafirlerimize atıl bir durum arz ediyordu. Son 2-3 aylık büyük gayretle bölge müdürümüzle teknik ekip ve şube müdürleri tarafından büyük bir gayretle hızlı bir çalışma yapıldı ve iş yerlerimizi bizlere teslim ettiler. İş yeri sahiplerimiz ve kiracılar adına bölge müdürümüze, şube müdürlerimize teknik heyete ve tüm vakıflar bölge müdürlerine teşekkür ediyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber