BASK'tan ücret artışlarına tepki

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2005 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, 2006 Yılı Bütçe Yasa Tasarısı'nda sözleşmeli personele yılın ilk 6 ayı için yüzde 4.4 ve 2. altı ay için de yüzde 4.4 olmak üzere, toplam yüzde 9 oranında ücret artışı planlanmasının, kamu çalışanları arasında huzursuzluk yaratacağını bildirdi.

Başkan Avcı, hükümet sözleşmeli personeline yüzde 9 zam öngörürken, diğer personeline yüzde 5 artış yapmasının, çalışanlar arasında ayrımcılık yaratacağını ileri sürerken, "Sözleşmeli ve sözleşmesiz personel arasındaki yüzde 4'lük zam farkı, kamu kurumlarında çalışma huzurunu ve barışını bozacaktır. İş verimini ve performansını azaltacaktır" dedi. Avcı, zam farkına yönelik sözlerini örneklendirerek sözlerine şöyle devam etti:

"Sözleşmeli personelin, sözleşmesi olmayanlara göre maaşları zaten yüksektir. Örneğin, BOTAŞ'ta 2 bin YTL maaşla çalışan sözleşmeli bir personel Temmuz 2006'da 2 bin 180 YTL maaş alacakken, ortalama 700 YTL maaş alan bir öğretmenin yüzde 5 zamla Temmuz 2006 maaşı 735 YTL olacaktır. Yani Hükümet, sözleşmeli personelin hem maaşlarını yüksek tutarak, hem de daha fazla zam vererek ayrımcılık yapmaktadır. Yapılan zam farklılığını doğru bulmuyor ve bütçe tamamlanmadan hatanın telafi edilmesini istiyoruz. Hükümet sözleşmeli sözleşmesiz personel ayrımı yapmadan tüm personeline yüzde 9 zam yapmalıdır. Kamudaki ücret adaletsizliğine ve dengesizliğine artık son vermelidir."

Avcı, yetkili memur konfederasyonlarıyla hükümet arasında varılan anlaşma uyarınca memurlara 2006 yılı için toplam yüzde 5 oranında zam yapılmasının karara bağlandığını hatırlatarak, "Biz öğretmenler olarak bu mutabakat metnini kabul etmediğimiz gibi mutabakat metnini meşru da bulmuyoruz" şeklinde konuştu.
Görüşmelere katılan sendikaları "Yeteneksiz yetkili sendikalar" olarak nitelendiren Avcı, söz konusu sendikalar yüzünden memurların, sendika ve toplu görüşme hakkı olmayan sözleşmeli personelden yüzde 4 daha az zam alarak adeta gülünç duruma düştüğünü kaydetti. Avcı ayrıca, memura yüzde 5 zam öneren hükümeti de kınadıklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber