İlköğretim öğrencilerine geri dönüşüm eğitimi

Antalya'da Emel-Sevgi Taner İlköğretim Okulu öğrencilerine geri dönüşümü olan atıkların kazanımı konusunda eğitim semineri verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2012 22:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Programda atık ambalaj, pil, lastik, bitkisel ve madeni yağlar ile elektrikli ve elektronik eşya atıklarının geri kazanılmasının insan ve çevre sağlığı açısından önemi anlatıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi ve İşletme Şube Müdürlüğü, öğrencilere çevre bilincini aşılamak ve geleceğin çevre gönüllülerini kazanmak için başlattığı çalışmaları sürdürüyor. İlköğretim okullarında öğrencilere çevreyi nasıl koruyacakları öğretiliyor. Son olarak Emel-Sevgi Taner İlköğretim Okulu'nda verilen eğitimde öğrencilere, geri kazanılabilir atıkların değerlendirilemeyen atıklardan ayrı toplanması gerektiği belirtildi. Öğrencilere geri dönüşüm toplama noktaları ve iletişim numaralarına ilişkin bilgiler verildi. Öğrenciler, yanlarında getirdikleri kullanılmış pilleri, Büyükşehir Belediyesi'nin pil toplama aracına teslim etti.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, 2011?2012 eğitim yılında başlattıkları seminerlerde, 20 okulda 7 bin öğrenciye eğitim verdiklerini bildirdi. Yetkililer, 2012?2013 eğitim-öğretim sezonunda da 31 okulda 15 bin öğrenciye atıkların geri dönüşümü konusunun anlatılacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber