Yeni bir dolandırıcılık yöntemi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Aralık 2012 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni Alanya adlı yerel gazetede yer alana habere göre; Kendilerini ?Media Yarışma Prodüksiyon? olarak tanıtan bir dolandırıcılık çetesi, vatandaşları telefonla arayarak, televizyonda yeni başlayacak olan para yarışmasına katılım ücreti olarak 18 lira istiyor.

?Yarışma için ön eleme olmayacak? denildiğini kaydeden Funda Aslan isimli Yeni Alanya okuru, "Yarışma hakkında telefonda gizlilik politikasından dolayı bilgi vermediklerini söyleyerek, insanlardan kargo ücretini almak için merak uyandırıyorlar. Gönderdikleri kargonun üstünde televizyondan geldiği düşünülsün diye televizyon programlarının logoları var. ?Avantaj Dağıtım Proje' adlı bir şirketin ismini kullanarak gönderdikleri kargoda gerçek olmayan bir adres kullanılıyor. Ben de Ankara'da olan ?Avantaj Dağıtım Proje'yi aradım. İstanbul'da bir şubelerinin olmadığını belirttiler. ?Avantaj Dağıtım Proje? yetkilileri de dünden beri bu konuyla ilgili 50'ye yakın telefon aldıklarını ve savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söylediler. Aynı dolandırıcılık çetesi para toplamak için internet üzerinden de bir adres kullanarak sahte bir yarışma programı açmış? dedi.

Benzer bir durum bir memurlar.net üyesinin de başına gelmiş.... "Haber Gönder" servisi aracılığıyla memurlar.net'e yazan ziyaretçimiz

"Beni de 2 gün önce 02127097989 nolu telefondan arayarak asil yarışmacı olarak seçildiğimi ve yarışma bilgisi ve kanalı kargo ile göndereceklerini söylediler. Ben de adresimi verdim sonra araştırdım ki kargo ücretinde yüksek fiyatlarla göndererek gelir elde ediliyormuş." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber