Simav'da yağmur sevinci

Kütahya'nın Simav ilçesinde, 3 gündür devam eden sağanak yağış kuraklık endişesi taşıyan çiftçinin yüzünü güldürdü. Son 3 günde meydana gelen yağışlarda metrekareye 64,8 kilogram yağış düştüğü bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2012 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yağışların önümüzdeki birkaç gün daha devam etmesini tahmin ettiklerini ifade eden Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, yeterli derecede yağış almalarına rağmen geçen yıl ilçe genelinde etkili olan kuraklık yüzünden toprağın henüz suya doymadığını ve biriken yağmur sularının Simav Ovasındaki kanal ve derelere ulaşmadığını söyledi.

Son yağışların kardeşlenme döneminde bulunan hububata çok iyi geldiğini anlatan Bütüner, bundan sonraki yağışlarla Simav Ovasındaki kanal ve derelerin dolacağını ümit ettiklerini bildirdi.

Simav'da halkın büyük kısmının geçimini tarımdan sağladığına vurgu yapan Başkan Bütüner, ?Bölgemizde 3 gündür aralıksız düşen yağışlar yüksek kesimlerde kar, Simav Ovasında ise yağmur şeklinde düşüyor. Gökten sanki bereket yağıyor? dedi.

Yağışların mevsim normalleri üzerinde seyretmesi halinde önümüzdeki sezonun bol verimli bir hasat yılı olacağını ümit ettiklerinin altını çizen Bütüner, çiftçilerin böyle yağışlı günleri fırsat bilerek üst gübrelemeyi ihmal etmemeleri uyarısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber