İlkadım Belediyesi kentsel dönüşüm projeleri ile kente yön verecek

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Samsun merkezde en çarpık yapılaşmaya sahip Hastane Mahallesi'nde yapacakları kentsel dönüşüm projesinin Samsun için milat olacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2012 21:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Kentsel dönüşümde ilk adımı, Samsun 1919 ile atacağız? diyen Başkan Necattin Demirtaş, 31 bin metrekare alanda 'Samsun 1919' isimli modern bir site inşa edeceklerini belirtti. Başkan Demirtaş, proje kapsamında 20 katlı, 14 blok olmak üzere, '1+1 99 m2', '2+1 110 m2', '3+1 144 m2' ölçeğinde bin 120 adet daire yapmayı planladıklarını ifade etti. Yaptıkları görüşmelerde vatandaşların kentsel dönüşümden yana olduklarını kaydeden Demirtaş, ?Samsun'un en iyi mevkisinde, denizi en iyi cepheden gören Hastane Mahallesi'nde modern bir site inşa edeceğiz. İlkadım'ı parlak bir geleceğe taşıyacak örnek bir kentsel dönüşüm çalışması için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Yapacağımız bu değişim ve dönüşüm İlkadım'ın kaderini değiştirecektir.? diye konuştu.

Vatandaşları mağdur etmeyecek bir sistemle faydalı bir değişim ve dönüşüm yapacaklarını vurgulayan Demirtaş, kentsel dönüşüm için aktüeryal denge sistemini kullanacaklarını ve gerekli hesaplamalar yapıldıktan sonra vatandaşın hak ettiğini vermek suretiyle halkın yüzde 50'sinden fazlasının uygulamaya onay vermesi durumunda kentsel dönüşüme başlayacaklarını anlattı. ?Hastane Mahallesi'nde yapacağımız kentsel dönüşüm, o bölgeye cazibe kazandırarak en çok tercih edilecek yaşam alanlarından birisi olacaktır.? diyen Başkan Necattin Demirtaş, ilçenin çehresini kentsel dönüşümle değiştireceklerini söyledi. Demirtaş, bu bölgede yapılan modern kentleşmenin diğer bölgeleri de tetikleyeceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber