İstanbul kışa hazırlanıyor...

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2012 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında olumsuz hava şartlarıyla mücadele planlarını gözden geçirdi. 2 bin 266 personelle karlı havayla mücadele edecek Büyükşehir Belediyesi, 254 bin ton tuz ve bin 800 ton solüsyonu hazır bekletiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, kış aylarında karla mücadele planlarını gözden geçirmek için toplantı yapıldığı belirtildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve AKOM Başkanı Muzaffer Hacımustafaoğlu başkanlığında yapılan kışa hazırlık değerlendirme toplantısına; Genel Sekreter Yardımcısı Abdurrahman Uçak, daire başkanları, İETT, İSKİ, BEDAŞ, İGDAŞ yetkilikleri, İBB şirket temsilcileri, ilgili müdürler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Karayolları Bölge Müdürü ve temsilcilerinin katıldığı ifade edildi.

Toplantıda; İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış mevsimi hava koşullarıyla mücadele hazırlıkları çerçevesinde 43'ü birinci öncelikli olmak üzere 255 güzergâhta toplam 3 bin 500 kilometre uzunluğundaki yol ağı ve meydanlardaki çalışma programı değerlendirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı depolarında 2013 kış sezonu için 254 bin ton tuz depolandı. İlçe Belediyelerine ihtiyaçları durumunda tuz takviyesi yapılacak. 82 ayrı noktada ise bin 800 ton solüsyon depolandı. İhtiyaç halinde saatte 25 ton kapasiteli solüsyon tesislerinde üretim yapılacak.

Ana arterlerin dışında, meydanlar, üst ve alt geçitler, vapur iskeleleri, otobüs durakları, hastane giriş çıkışları, üniversite ve okulların giriş çıkışları için de karla mücadele ekipleri oluşturuldu. Büyükşehir Belediyesi, 2 bin 266 personelle karla mücadele edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber