Ormana bırakılan zehirli balıklar köpekleri öldürdü

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi'ne bağlı İsmetiye Mahallesi ormanlığında çevreye bırakılan zehirli balıklar çok sayıda köpeğin telef olmasına yol açtı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2012 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İhbar üzerine bölgeye giden Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, çevreye atılan zehirli balıkları topladı.

Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nü arayan İsmetiyeli bir vatandaş, ormana atılan zehirli balıklar nedeniyle birçok köpeğin telef olduğunu bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler kısa sürede olay yerine ulaştı. Burada yapılan incelemede birçok noktaya şeftaliler için kullanılan sarı zehire bulaştırılmış balıklar buldu.

Büyük bir bölümünün köpek, ayı, tikli ve ormandaki diğer hayvanlar tarafından yenildiği anlaşılan zehirli balıkların kalanları ekipler tarafından toplandı. Zehirli balıklardan yiyerek telef olan köpekler de kireçlenerek gömülmek üzere toplanırken, vatandaşlar yaşanan olaya büyük tepki gösterdi.

Köyde keçi yetiştiren bir kişinin tilki ve köpeklerin, hayvanlarına zarar vermemesi için bunu yaptığını ileri süren vatandaşlar, ilgili şahsın cezalandırılmasını istedi.

Osmangazi Veteriner İşleri Müdürü Aysu A. İlman da bölgede incelemelerde bulunurken, yaşanan olayı vahşet olarak değerlendirdi. Veterinerlik Müdürlüğü olarak üzerlerine düşen her türlü çalışmayı yaptıklarına dikkati çeken İlman, çevreye dağılan zehirli yiyeceklerin ekipler tarafından toplanacağını aktardı. Zehirli balıkların sadece köpeklere değil bu ormanda yaşayan tüm canlılara zarar verdiğini vurgulayan İlman, balıkları yiyen hayvanların ormanın farklı noktalarında telef olduklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber