Pazarlar"da şehir içi enerji nakil hatları yeraltına alınıyor

Kütahya"nın Pazarlar ilçesinde, şehir içi enerji nakil hatlarının yeraltına alınmasına başlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2012 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2011 yılında Turgut Özal ve Atatürk Mahallesi Belediye caddesindeki enerji nakil hatlarının yeraltına alınması ve bu hatları besleyen trafo merkezlerinin yenilenmesiyle başlayan çalışmalar tekrar başladı.

Daha önce yapılan çalışmalarla şehir merkezindeki hat ve kablo kirliliği ile buna bağlı çarpıklıkların ortadan kaldırılmasından çok memnun olan vatandaşlar, ara verilen enerji nakil hatlarının yeraltına alma çalışmalarının tekrar başlaması vatandaşları sevindirdi.

İlçede yapımına başlanan enerji nakil hatlarının yer altına alınması çalışmaları hakkında OEDAŞ yetkilileri, ? Abonelerimize daha verimli ve kesintisiz enerji sağlamak amacıyla Pazarlar ilçesinde yaklaşık 3500 metrelik enerji nakil hattı yer altına alınıyor. AG ve OG şebekeleri yer altına alınıyor. Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinin tamamı, Atatürk Mahallesinin selendi caddesi ve Cumhuriyet Meydanının tamamının enerji nakil hatları yer altına alınırken Atatürk Mahallesi Osmanlı caddesinin hattı yenilenecektir.

Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, bir süre ara verilen enerji nakil hatlarını yeraltına alma çalışmalarının Orhan Gazi Caddesi üzerinde bulunan Trafo merkezinden başlayarak, belediye caddesindeki yeni çalışmaların Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinin tamamını kapsadığını belirtti.

Şehir içi enerji nakil hatlarının yeraltına alınması çalışmalarının Osman Gazi Elektrik Dağıtım A.Ş tarafından yüklenici firma Sezal Grup A.Ş ?tarafından yapıldığını belirten Belediye Başkanı Ahmet Torun, "Yüklenici firma ile Pazarlar Belediyesi arasında imzalanan protokol gereğince çalışmalar tamamlandıktan sonra kazı çalışmaları sebebiyle bozulan yolların asfalt ve kilit kaplamaları teslim edildiği şekilde yüklenici firma tarafından tamir edilerek İlçemize teslim edilecektir. Ayrıca, protokol kapsamında Şehir geçiş yolu üzerinde bulunan orta refüj yol aydınlatma işlemi de aynı firma tarafından gerçekleştirilecek. İlçemizin gelişmiş şehirleri gibi sorunsuz elektrik kullanımına başlayacak olması hepimizi sevindiriyor. Çalışmalar tamamlandığında düzensizlikten doğan elektrik kazaları ve maddi hasarlar ortadan kalkacak. Projenin hayata geçirilmesinde büyük emeği geçen herkese teşekkür ederim. Başlayan enerji nakil hatları yer altına alınma çalışmalarının ilçemize hayırlı olmasını diliyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber