Taksicinin hukuk zaferi

Konya'da kendisini döner bıçağıyla ağır yaralayan 2 sanığa verilen 7 yıl 6'şar ay hapis cezasını az bularak karara itiraz eden taksici, söz konusu cezanın 12 yıl 6'şar aya yükseltilmesini sağladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2012 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da kendisini döner bıçağıyla ağır yaralayan 2 sanığa verilen 7 yıl 6'şar ay hapis cezasını az bularak karara itiraz eden taksici, söz konusu cezanın 12 yıl 6'şar aya yükseltilmesini sağladı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, taksici Fahrettin Özgürel (37), 18 Şubat 2010'da Aslanlı Kışla Caddesi'nde müşteri olarak aracına binen Ahmet Küçükdemirci (22) ve Muhammet Volkan Ün (23) tarafından döner bıçağıyla ağır yaralandı.

Küçükdemirci ve Ün, yakalandıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Güvenlik kamerasına da yansıyan olayda ağır yaralanan Özgürel, hayati tehlikeyi atlatıp tedavi gördüğü hastaneden çıktıktan sonra her 2 sanıktan da şikayetçi oldu.

Davayı avukatıyla birlikte takip eden Özgürel, Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "adam öldürmeye teşebbüs" suçundan yargılanan 2 sanığa 3 Haziran 2010'da hafifletici sebepler de göz önünde bulundurularak 7 yıl 6'şar ay hapis cezası verilmesi üzerine, karara itiraz etti.

-Yargıtay da eksik ceza verildiğine hükmetti-

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanıklara az ceza verildiği gerekçesiyle yapılan itirazı yerinde buldu.

Yerel mahkemenin kararını Bozan Yargıtay 1. Ceza Dairesi bozma kararında

"Meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığı dikkate alınarak 9-15 yıl arasında hapis cezası öngörülürken, alt ve üst sınırlar arasında makul bir ceza yerine, sanıklar hakkında yazılı şekilde 9 yıl hapis cezasına hükmedilerek, eksik ceza tayini olmuştur" cümlesine yer verdi.

Bunun üzerine tekrar Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlayan sanıkların 7 yıl 6'şar ay hapis cezaları önce müebbet hapis cezasına çevrildi.

Sanıkların eylemi teşebbüste kaldığı için ceza önce 15 yıla, sonra da 12 yıl 6'şar aya düşürüldü.

-"Adalet yerini buldu"-

Taksici Fahrettin Özgürel, yaptığı açıklamada, taksi durağında nöbetçiyken başına gelen olaydan dolayı günlerce yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdiğini söyledi.

Taburcu olduktan sonra ilk işinin hukuk mücadelesi başlatmak olduğunu ve tüm duruşmalara katıldığını belirten Özgürel, dava karara bağlandığında her 2 sanığa verilen hapis cezasını az bulduğunu dile getirdi.

Kararı avukatı aracılığıyla Yargıtay'a taşıdığını anlatan Özgürel, şunları kaydetti:

"Herkes suç işleyenlere karşı davacı olacak, hakkını sonuna kadar arayacak ki adalet yerini bulacak. Yargıtay da cezayı az bularak yerel mahkemenin kararını bozdu ve sanıkların cezası yükseltildi. Çünkü onların hak ettikleri ceza ilk verilen karar değildi. Suç işleyenlerin cezasız kalmaması için çabaladım. Kimse

'boş ver' dememeli. Ben avukatımla birlikte yaşadığım olayla ilgili verilen emsal kararları bile araştırdım. Hukuk mücadelesini kazandığıma inanıyorum."

Yayıncı: Ahmet Kayır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber