Meclis'in bu haftaki gündemi...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2012 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

17 Ekim'de sunulan 2013 Yılı bütçesi üzerinde 2 aydan beri yoğun bir tempoyla çalışan Meclis, görüşmelerin son haftasını da hareketli geçirecek.

TBMM Genel Kurulu'nda; yarın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Özel Çevre Koruma Kurulu Başkanlığı, Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu ile Gelir Bütçesi ele alınacak. Ayrıca, 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın 7 maddesi de görüşülecek.

Tasarının maddelerinin görüşmelerine 18 Aralık Salı günü devam edilecek ve 15. maddesine kadar oylanacak.

2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2011 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nın oylanmamış maddeleri, 19 Aralık Çarşamba günü yapılacak.

Bütçe üzerindeki son konuşmalar 20 Aralık Perşembe günü gerçekleştirilecek. TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında saat 14.00'te toplanacak Genel Kurul'da, sırasıyla MHP, CHP, AK Parti ve BDP Grupları adına konuşmalar yapılacak, ayrıca iki milletvekili kişisel görüşlerini aktaracak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve liderlerin bütçe üzerinde konuşması bekleniyor.

Tasarının tümünün oylanmasıyla Meclis, ''bütçe maratonu''nu tamamlayacak.

-Prim borçları yeniden yapılandırılıyor-

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı da bütçe görüşmeleri arasında Genel Kurul'da görüşülecek.

Sigortalılar lehine düzenlemeler içeren ve 4,4 milyon vatandaşı ilgilendiren tasarının, 19 Aralık Çarşamba günü görüşülmesi bekleniyor.

Tasarıyla, prim borcu olduğu için bir yakınının üzerinden doktora giden Bağ-Kur'lular, SGK tarafından bu konuda kendilerine çıkarılacak borçları ödemeyecek. Emekli olduktan sonra kamuda çalışmaya devam edip, emekli aylığıyla birlikte maaş da alan memurlar, bu aylıklara ilişkin borçlarını taksitlendirebilecek.

Gaziler kamu hastanelerinden sevk almadan özel hastanelere gidebilecek ve fark ücreti ödemeyecek.

Liseyi bitirdikten sonra üniversiteye başlayan öğrenciler 120 gün süreyle sağlık hizmetlerinden yararlanacak.

-Komisyonlar-

TBMM'deki bazı ihtisas ve araştırma komisyonları da gündemlerindeki konuları ele alacak.

Anayasa Komisyonu, yarın toplanarak, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı'na getirilmesi nedeniyle Başkanvekilliği'nden istifa eden AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop'un yerine seçim yapacak.

Dışişleri Komisyonu, 19 Aralık Çarşamba günü toplanarak gündemindeki bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasını içeren 7 yasa tasarısını görüşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber