Avea'da Genel Müdür Paksoy'a yol göründü

Haber Giriş : 28 Ekim 2005 01:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay'ın Türk Telekom için yürütme durdurma istemini reddettiği önceki gün Ulaştırma Bakanı Yıldırım ve kurmayları 3 kritik karar aldı.

1- Avea Genel Müdürü Cahit Paksoy'un, devrin ardından görevden alınması prensip olarak benimsendi.

2-Türk Telekom'un yüzde 55 hissesi, Oger Telecoms'a herhangi bir sürpriz yaşanmazsa 8 Kasım Salı günü devredilecek.

3-Özelleştirilecek Telekom'da 10 kişilik yönetim kurulu görev yapacak. 6 üyelik Oger Telecoms'a verilirken, 4 üyelik de yüzde 45'i temsilen kamuda kalacak.

Danıştay 13. Daire'nin Türk Telekom için yürütmeyi durdurma istemini oybirliği ile reddetmesinin ardından AVEA Genel Müdürü Cahit Paksoy'a yol göründü. Önce Aycell, ardından da Avea'da Genel Müdür olarak görev yapan Paksoy'un, Türk Telekom'un yüzde 55 hissesinin Oger Telecoms'a devrinin hemen ardından görevden alınması prensip olarak benimsendi. Danıştay 13'üncü Dairesi'nin Türk Telekom'un yüzde 55 hissesinin satışının iptaline ilişkin kararını verdiği salı günü, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yakın kurmaylarıyla biri sabah saatlerinde diğeri de gensoru görüşmeleri sırasında olmak üzere Meclis'te üst üste iki kritik toplantı yaptı. Bu toplantılarda, Telekom'un devri kapsamında izlenecek eylem planı şekillendirildi. SABAH'ın üst düzey Ulaştırma Bakanlığı bürokratlarından edindiği bilgiye göre, çıkan sonuçlar şöyle:

* Türk Telekom'un yüzde 55 hissesi, Oger Telecoms'a herhangi bir sürpriz yaşanmazsa 8 Kasım Salı günü devredilecek.

* Avea Genel Müdürü Cahit Paksoy'un, hisse devrinin ardından görevden alınması prensip olarak benimsendi.

* Özelleştirilecek Telekom'da 10 kişilik yönetim kurulu görev yapacak. 6 üyelik Oger Telecoms'da, 4 üyelik de yüzde 45'i temsilen kamuda kalacak.

EKİNALAN BELİRSİZLİĞİ
Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan'ın devrin ardından görevini sürdürüp sürdürmeyeceği ise belirsizliğini koruyor. Ulaştırma Bakanlığı kaynakları, Mehmet Ekinalan'ın, devri izleyen ve 'geçiş süreci' olarak tanımlanan 3 ya da 6 aylık bir dönemde genel müdürlüğe devam edebileceğini kaydediyor. Kamuya ayrılan 4 kişilik yönetim kurulu üyesinden biri de ulusal güvenlik gibi stratejik konularda veto hakkı olan ve 'altın hisse'yi temsil edecek bir üye olacak. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, altın hisseyi temsilen yapılacak atamaya büyük önem verdiğini belirten yetkililer, "Birkaç aday var. Kimsenin hiçbir kuşkusu olmasın ki en uygun kişi atanacak" dediler.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber