Ankara Büyükşehir'den Çankaya'ya yeni rekreasyon alanı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya'da Dikmen Vadisi benzeri yeni prestij bir rekreasyon alanını daha hizmete hazırlıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2012 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi'nin, Dikmen Öveçler'de Çetin Emeç Bulvarı'ndan başlayan ve Sokullu son durağa kadar uzanan büyük bir alana yapmaya başladığı 'Öveçler Vadisi Rekreasyon Alanı'nda spor aktiviteleri ağırlıkta olacak.

Aynı bölgede bulunması ve benzerliği nedenleriyle Dikmen Vadisi'nin kardeşi olarak nitelendirilen park, yaklaşık 200 bin metrekarelik bir alanda yer alacak. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekiplerin geçen ay başladığı çalışmalarda, öncelikle Öveçler Vadisi'nin Çetin Emeç Bulvarı kısmında şantiye kuruldu. Ekipler, kazı dolgu ve toprak tesviye çalışmalarına başladı.

Bulunduğu bölgede, dev bir prestij park haline gelecek olan Öveçler Vadisi'nde, 2 bin 500 kişilik tribünlü bir semt stadyumu yapılacak. Rekreasyon alanında ayrıca 7 tenis, 5 basketbol sahası ile bir halı saha yer alacak. Öveçler Vadisi'ndeki çalışmalar hakkında bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, alanın, tıpkı Dikmen Vadisi gibi prestij vadi parkı şeklinde planlandığını söyledi. Öveçler Vadisi'nin, başlangıç noktası ve en geniş kısmı olan Çetin Emeç Bulvarı girişinde 2 bin 500 kişilik tribünlü bir semt stadyumu yapacaklarını müjdeleyen Akgül, ?Burada kazı dolgu ve toprak tesviye çalışmalarımız sürüyor. Yeşillikler içinde yer alan spor ağırlıklı dev bir park yapıyoruz. 2,5 kilometrelik bir hat boyunca uzanacak yaklaşık 200 bin metrekarelik rekreasyon alanında 7 tane tenis kortu, 5 tane basketbol sahası, bir de halı saha bulunacak.? dedi.

Halı sahada kazı dolgu çalışmalarının başladığını, stat ile yol ve sınır apartmanlar arasına tutucu istinat duvarları yapıldığını kaydeden Akgül, ?Alan, vadi tarzında olduğu için rekreasyon alanı boyunca çevresindeki tüm mahallelerden, sokaklardan yapacağımız sevimli merdiven yollarla parka çoklu giriş imkanı sunacağız.? diye konuştu.

Öveçler Vadisi'nde, Yaşlılar ve Engelliler Evi, küçük bir amfi tiyatro, süs havuzları, çardaklar, yürüyüş yolları, oturma grupları, cep tarzı küçük otoparklar ile bir de kafeterya yer alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber