Görevde Yükselme Yönetmeliğinde Ne Değişti?

Devlet memurlarının görevde yükselmesini düzenleyen "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik"te, 27.10.2005 tarihinde değişiklik yapılmıştır. Yönetmeliğin görevde yükselme eğitimine alınacak memur sayısını belirleyen 9'uncu maddenin birinci fıkrasında değişilik yapılmıştır. Yapılan değişikliğe ilişkin yorumumuzu okumak için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Ekim 2005 00:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin 9'uncu maddesinin birinci fıkrasında aşağıdaki hüküm yer almaktadır.

"Kurumlar, memurlarını bir üst göreve hazırlamak amacıyla, bu görevler için gerekli olan öğrenim düzeyi, hizmet süresi, sicil ve disiplin niteliklerine sahip olma durumlarını da dikkate alarak özel yönetmeliklerinde belirleyecekleri usul ve esaslar çerçevesinde seçmek suretiyle görevde yükselme eğitimine alırlar. Ancak, bu eğitime alınacakların sayısı atama yapılacak boş kadro sayısının iki katını geçemez. (Değişik: 21.5.2000 tarih ve 2000/1231 sayılı B.K.K., R.G. 21.12.2000 - 24267 )Bu eğitimi tamamlayanlar ilgili görevde yükselme sınavına katılmaya hak kazanırlar. Başka kurumlarda veya kendi kurumundaki başka birimlerde aynı görevler için benzer eğitim almış olmaları ve ilgili kurumca kabul edilmesi şartıyla naklen ataması yapılanların bu hakları yeni kurum veya birimlerinde geçerlidir."

27.10.2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme ise şu şekildedir:

"Madde 1 ? 15/3/1999 tarihli ve 99/12647 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan "iki katını" ibaresi "üç katını" olarak değiştirilmiştir.
Geçici Madde 1 ? Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte devam eden görevde yükselme eğitim programları bu Yönetmelikten önceki hükümlere göre sonuçlandırılır.
Madde 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer."

BU DEĞİŞİKLİK NE ANLAM İFADE ETMEKTEDİR?

Görevde yükselme sınavına girebilmek için önce görevde yükselme eğitimine alınmak gerekmektedir. Görevde yükselme eğitimine alınmada öğrenim düzeyi, hizmet süresi, sicil ve disiplin niteliklerine sahip olma durumları dikkate alınmaktadır. Ancak eğitime alınacak memur sayısı sınırlıdır.

Eski düzenleme göre atama yapılacak boş memr kadrosu sayısının iki katı kadaraday eğitime alınmaktaydı. Yeni düzenleme ile bu iki katı sınırlaması üç katına çıkarılmıştır. Örnek verecek olursak, 3 kişilik boş şef kadrosuna atama yapabilmek için açılacak görevde yükselme sınavına bundan sonra 9 kişi eğitim için alınacaktır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber