Aydın İl Yenilik Platformu'nun ilk mucidi; bir öğretmen

TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Ağları ve Platformları Kurma Girişimi Projeleri (İŞBAP) Destek Programı kapsamında desteklenen ?Aydın İl Yenilik Platformu' İş Paket Lideri Prof. Dr. İsmail Böğrekci, Öğretmen Hamza Akay'ı ?Suları Ayırma Sistemi? isimli projesiyle ağırladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 10:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Görüşmeye Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Böğrekci, Görünürlük İş Paketi Lideri Gülay Gündeay, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yunus Çerçi ve Yrd. Doç. Dr. Pınar Demircioğlu katıldı.

? BOŞUNA AKAN SULAR DEĞERLENDİRİLECEK?

Aydın Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi'nde Sıhhi Tesisat Öğretmeni olarak çalışan proje sahibi Hamza Akay; Projesinin İnovasyon Türkiye Fuarı'nda sergilendiğini aynı zamanda Türk Patent Enstitüsü'nden ?Faydalı Model Belgesi? aldıklarını en kısa sürede de patent alma sürecinin sonuçlanacağını dile getirdi. Akay, projesini kısaca şöyle anlattı: ?Evlerde, toplu iş yerlerinde, lavabolar ve musluklardan sular boşa akmaktadır. Bu boşa giden suları değerlendirme kapsamında, doğrudan depolayarak, birçok alanda kullanabilmek amacıyla ?Suları Ayıran Bir Sistem' oluşturduk ve bu sistem lavabolara monte edilerek, çok amaçlı kullanılabilmektedir?

Akay, içme sularından böylece büyük bir tasarruf sağlanacağını ve bu tasarrufla gelecekte suların daha iyi değerlendirilerek insanlığa ve çevreye büyük fayda sağlayacağını vurguladı.

Projenin oluşum aşamalarını ve çalışma sistemini anlatan Hamza Akay; bu projeyi değerlendirmek, topluma kazandırmak ve milli ekonomiye katkı sağlamak amacıyla ADÜ'nün de destek verdiği Aydın İl Yenilik Platformu'na başvurduğunu belirterek, Prof. Dr. İsmail Böğrekci'ye ve Aydın İl Yenilik Platformu'na teşekkür etti.

?YENİ FİKİR VE PROJELERİ OLANLARA KAPIMIZ AÇIK?

ADÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Böğrekci de, Aydın İl Yenilik Platformu'nun Aydın'da ?Benim Bir Fikrim Var? diyen herkese canlı ve sanal danışmanlık hizmeti vermek amacıyla kurulduğunu ifade etti. Böğrekçi, proje sahibi Hamza Akay'ın bu kapsamda Aydın İl Yenilik Platformu'na ?Faydalı Model Belgesini? almış olduğu projesiyle başvurduğunu ve destek beklediğini belirtti. Böğrekci sözlerine şöyle devam etti; ?Üniversite ve Aydın İl Yenilik Platformu çalışanları olarak Aydın'da yenilikçi bir fikrin ortaya çıkması bizleri çok memnun etti ve bundan sonraki süreçte de, Hamza Akay'ın 2.Projesi olan ?Basınçlı Rezervuar' projesi gibi tüm fikir, icat ve projeleri olanlara her türlü destek sağlayacağız?

AYDIN İL YENİLİK PLATFORMU BİR YÖNETİM VE PLANLAMA ÇALIŞMASI

Aydın İl Yenilik Platformu öğretmen mucit örneğinde olduğu gibi çok sayıda yeni fikir, proje ve icat sahibinin başvurularını almaya devam ediyor. Bu başvurular ?Platform?un yönetim birimi tarafından değerlendirilerek, yürütme kuruluna sunulmakta ve geleceğe yönelik yapılacaklar belirleniyor. Söz konusu süreçlerin sağlıklı işleyebilmesi için başvuruların www.yenilikplatformu.com adresinin incelenerek, [email protected] 'a iletilmesi gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber