Ağa kavgası tarım işçilerini yaktı!

Adana'da tarım işçilerinin kaldığı çadırlar, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce ateşe verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

11 tarım işçisi ailenin barındığı çadırların kimsenin olmadığı bir zamanda yakılması olası can kaybını önledi. Jandarma, kundaklamayı kimin yaptığını araştırırken olayın iki tarla sahibi arasındaki anlaşmazlıktan kaynaklandığı da ileri sürülüyor.

Karataş ilçesine bağlı Tuzla beldesi Tabaklar köyünde, mevsimlik tarım işçisi 11 aile kendi kurdukları naylon çadırlarda şubat ayından bu yana barınıyor. Tarım işçilerinin çadırları son bir ayda 3 kez kundaklandı. Aileler ne yapacaklarını bilemediklerini belirterek, yetkililerden yangını çıkaranların bulunmasını ve zararlarının tazmin edilmesini istiyor.

Tarım işçisi Halil Güp, bir aydır çadırların yakıldığını hatırlatarak, yetkililerden yardım beklediklerini söyledi. 11 ailenin, şubat ayından bu yana köylülerin işlerinden çalıştığını anlatan Güp, "Yangını kimin ne için çıkardığını bilmiyoruz, anlamak istiyoruz. Karakol komutanı olayı soruşturuyor ama boş." dedi.

Mustafa Artan ise şu an için çadırlarda kalmadıklarını, 10 günlüğüne Şanlıurfa'ya gittiklerini kaydetti. Dün haber gelmesi üzerine 500 liraya araç tutarak buraya geldiğini anlatan Artan, "Adam çadırları yakmak için arabasını çadırın dibine kadar yanaştırmış, bir ayın içinde 3 kez yangın çıkar mı, her gün bir çadır yanıyor. Kış şartları zor olacak bizim için. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Kim yapmışsa ortaya çıkarılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Tarım işçisi İbrahim Akıl ise eşi Zehra ile birlikte Adana'ya gittiklerini çadırlarının yandığı haberi üzerine apar topar geldiklerini söyledi. Zehra Akıl, çadırlarını yakanlar için "Allah korkusu yok mu bunların, böyle ortada kaldık, eşyalarımızın hepsi yandı" dedi. Tarım işçileri çadırlarda, televizyondan buzdolabına kadar birçok eşyalarının olduğunu anlatarak her çadırdaki masrafın 5 bin lirayı bulduğunu söyledi. Tarım işçilerinden bazıları, bir ağaya ait araç izlerinden yangını kimin çıkardığının bulunabileceğini ileri sürüyor.

Bu arada, jandarma ekipleri kundaklamayı yapanların peşine düştü. Çadır yangınlarının tarla ağaları C.I ile E.H. arasındaki anlaşmazlıklar üzerine başladığı ileri sürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber