Eski belediye başkanı ve eşine beraat

Bursa'nın Güzelyalı beldesinde 5 yıl önce inşaat yapacak olan bir müteahhitten imar planlarında değişiklik yapılması için para istendiği iddiasıyla alakalı olarak 10'ar yıla kadar hapisleri istenen eski Güzelyalı Belediye Başkanı S.M. ve eşi beraat etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2012 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "icbar suretiyle irtikap" suçundan 10'ar yıla kadar hapisleri istenen eski Güzelyalı Belediye Başkanı S.M. (37) ve inşaat mühendisi eşi S.S.M. (37), son kez hakim karşısına çıktı. "İrtikap suçuna yardım" suçundan 5 yıla kadar hapsi talep edilen dönemin Fen İşleri Müdürlüğünde görevli memuru A.T.U. (49) ise bugünkü duruşmaya katılmadı.

Sanıklar son sözlerinde suçsuz olduklarını tekrarladı. Müşteki müteahhit İ.T. (40) ise sanıklardan şikayetçi olduğu hatırlattı.

Mütalaasını veren savcı, suçun vasfının oluşmadığı, şikayetçinin basiretli bir tacir gibi davranmadığını belirterek sanıkların beraatini istedi. Mahkeme, her 3 sanığın da beraatine karar verdi.

"ADALET YERİNİ BULDU"

Duruşma çıkışında adaletin yerini bulduğunu ifade eden eski başkan S.M., iddiaların iftira olduğunu defalarca söylediklerini belirterek, ?Zaten mahkeme heyeti de bunların iftira olduğunu bugünkü son kararıyla ispatladı. Üzerimize atılan suçlamanın, hukukla uzaktan yakından alakası olmadığını zaten söylüyorduk. Şükürler olsun adalet yerini buldu. Mahkeme kararıyla beraat ettik. Onlar birtakım çekleri bizlere verdiklerini iddia etmişlerdi fakat verdiklerini iddia ettikleri çekler verdiklerini söyledikleri tarihlerde tedavülde bile değildi. Mahkeme bunu ispatladı. Hatta bazı bankaların çeklerin verdiği tarihlerdeki şubeleri bile yoktu. Bu tamamen bir yıpratmaydı. Başından beri belli bir senaryoydu. Kasıtlı olarak bu kadar yıpratılmaya uğradık. Bize iftira atan kişilere karşı yasal haklarımızı kullanacağız" dedi.

Mutluluğu gözlerinden okulan başkanın eşi S.S.M. ise eşinin sözlerine katıldığını ifade etti.

Müvekkillerinin suçsuz olduğuna baştan beri inandığını ifade eden sanık avukatı Suna Soydaş ise, ?Ortaya atılan soyut iddialar sebebiyle müvekkillerimiz uzun bir hazırlık soruşturmasından geçti. Arkasından dava açıldı. Bu süre içerisinde çok yıprandı ve mağdur oldular. Biz gerekli kişiler hakkında iddialar iftira niteliğinde olduğu için suç duyurusunda bulunup tazminat davası açacağız? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber