Cumhuriyet'in 82'nci kuruluş yıldönümü tüm yurtta kutlanıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2005 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet'in kuruluşunun 82. yıldönümü nedeniyle eski Hipodrom alanında düzenlenen tören, renkli görüntülere sahne oldu.

Eski Hipodrom alanındaki tören, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Onur Taburu'nu denetlemesi ve halkı selamlamasıyla başladı. Sezer, üstü açık arabayla tören alanından geçişi sırasında vatandaşların büyük sevgi gösterisiyle karşılaşdı. Sezer'in protokoldeki yerini almasının ardından, İstiklal Marşı okundu. Törene, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Abdullatif Şener, Abdullah Gül, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Kuvvet Komutanları ve Jandarma Genel Komutanı, yüksek yargı temsilcileri, yabancı misyon şefleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören paraşüt atlayışlarının ardından, sırasıyla, Muharip Gaziler Derneği, Tarihi Bölük ve Mehteran Bölüğü, Seğmenler, TSK Onur Taburu ve Karma Bando, izciler, liseler grubu, Polis Bandosu, Polis Akademisi ve Polis Koleji, Atlı Tören Kıtası, Polis Motorsiklet ve Araçlar Grubu, Kara Harp Okulu, Deniz Harp Okulu, Hava Harp Okulu, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı, SAT ve DAK Birlikleri, Hava Savunma Grubu, Tank Tabur Görev Kuvveti'nin geçişiyle devam etti.
Tören, 12 süpersonik uçaktan oluşan Türk Yıldızlarının nefes kesen gösterisiyle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber