Doktor darp edildiğini, hasta yakını kovulduklarını iddia etti

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bir hasta yakını, hastanede görevli doktor tarafından kovulduklarını iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konunun muhatabı doktor ise, hasta yakını tarafından darp edildiğini savunarak işlem başlattı.

Edinilen bilgiye göre, önceki gün saat 09.00 sıralarında ağabeyinin hamile eşi Safiye Korkmaz'ı (22), ikamet ettikleri Ayvalık'a bağlı Altınova beldesinden Ayvalık Devlet Hastanesi'nde Doktor Erdem Başkent tarafından tedavi edilmek üzere getirdiğini belirten Cesim Korkmaz adlı vatandaş, ?Op. Dr. Başkent, bizim kendisinden son derece memnun olduğumuz bir doktordur. Kendisi gerek hastalarına karşı son derece yakın ilgi göstermesi ve çalışkanlığıyla da takdir ettiğimiz bir doktordur. Hamile olan yengemin tedavisiyle de yakinen ilgilenmekteydi. Bir hafta önce bize gün verip, o gün için hastaneye gelmemizi söylemişti. Biz de doktorumuzun söylediği gün sabah saatlerinde hastaneye gittik. Yengemin durumu acil olduğu için, acil servisten giriş yaptık. Yengem acil servisten doğum servisine götürülürken, ben de gereken evrakları hazırlayıp polikliniğe gittim. Poliklinikteki görevlilere elimdeki evrakları teslim ettim. Poliklinik önünde oldukça kalabalık vardı. Sıramı beklemeye başladım. Evrakları poliklinikteki görevliye verdikten 10 dakika sonra Dr. Başkent, poliklinik kapısına çıktı. Elinde benim verdiğim evraklar vardı. Bana hastamızın nerede olduğunu sordu. Doğum servisinde olduğunu söyledim. Hastayı polikliniğe gerekirse sırtıma alarak götürmemi istedi. Ben de, iki görevlinin yardımıyla doğum servisindeki yengemi sedye ile polikliniğe götürebileceğimi belirttim. İşte ne olduysa o anda oldu. Bir anda bizlere son derece içten davranan Dr. Başkent, elindeki evrakları bana fırlatarak, küfür etti ve ?Defol git, şerefsiz. Ben böyle bir hastaya bakmıyorum. Taburcu ettim' ifadelerini kullanarak, üzerime yürüdü ve hakaretler savurdu. Hatta bana vurmaya bile yeltendi? dedi.

?DOKTOR KÜFÜR VE HAKARET ETTİ?

Duruma anlam veremediğini söyleyen hasta yakını Cesim Korkmaz, kendisinin asla doktora herhangi bir saldırıda bulunmadığını savunarak, ?Hastam ve ben o anda mağdurduk zaten. Üstelik Dr. Erdem Başkent ile o ana kadar alıp veremediğim herhangi bir şey olmadı. Biz kendisinden son derece memnunduk. Hastalarına son derece sevecen ve yakından ilgili bir doktorun bana bu şekilde bir tepki vermesini halen daha anlayabilmekte zorlanıyorum. İnanın, halen daha olayın şokunu yaşıyorum? ifadelerini kullandı.

Doktorların yoğun çalıştığını kaydeden hasta yakını Cesim Korkmaz, ?Sanırım bu yüzden olsa gerek, Dr. Başkent tüm stresini bizden çıkarmaya çalıştı. Ama bir doktorun kendisinden şifa bekleyen hastasını kovmaya hakkı var mı?? diye konuştu.

?BİR DAHA HASTANEYE GELMEYİN?

Dr. Erdem Başkent'in kendilerini kovduğunu iddia eden Korkmaz, ?Bize günler öncesinden olay günü için gün veren Dr. Başkent, sezaryen ameliyatı yapmak üzere yengemle bizi kovduktan sonra, ?İstediğin yere gidebilirsin. Ben senin hastana bakmıyorum. Hastaneye de bir daha gelmeyin' sözlerini sarf etti. Ben de bunun üzerine evraklarımızı alıp, hastanenin başhekimine çıktım. Yaşanılan durumu aynen anlattım. Başhekim de bana, ?Doktor istediği hastaya bakar, istemediği hastaya bakmayabilir. Hastanızı başka bir hastaneye götürebilirsiniz. Ben yargıç değilim ve bu konuda herhangi bir karar verebilme şansım yok' dedi. Ben de başhekimin acil durumdaki yengemi başka bir hastaneye de sevk etmemesi nedeniyle, ambulansla bir başka hastaneye nakledilmesi gerekirken hastamı, Ayvalık Devlet Hastanesi'nden kovulduğum için kendi imkanlarımla tuttuğum bir taksi ile Burhaniye Devlet Hastanesi'ne götürdüm. Hastamız şu anda bu hastanede müşahede altına alınmıştır? diye konuştu.

DOKTOR DARP EDİLDİĞİNİ SAVUNDU

Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Erdem Başkent, hasta yakınıyla yaşadığı gerginlik ile ilgili herhangi bir yorumda bulunmadı. Konuyla ilgili bilgi veren Ayvalık Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Kürşat Eşlik ise, yaşanılan olayın kendilerine de aksettirildiğini belirterek, ?Hastanemizin başarılı doktorlarından biri olan Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Erdem Başkent, poliklinikte görev yaptığı sırada bir hastanın yakını ile tartışmış ve söz konusu hasta yakını tarafından darp edildiği bize bildirildi. Bunun üzerine hemen konuyla ilgilendik. Bu tip acil durumlar için kurulan Beyaz Kod uygulamasıyla gereken yasal süreci başlattık. Hekim arkadaşımız da, acil servisimize müracaat ederek, gerekli adli raporu tutturdu. Gerekli makamlara başvuracağını ifade etti. Biz de kendisini bu konuda destekliyoruz. Söz konusu hasta yakını için gereken tüm hukuki işlemler başlatılacaktır. Hastanemizde yaşanılan olayla ilgili Kamu Hastaneler Birliği Balıkesir Genel Sekreterimiz ile İl Sağlık Müdürümüz Dr. Hasan Yılmaz'ın da haberi bulunmaktadır? dedi.

Başhekim Dr. Kürşat Eşlik, olay öncesinde hasta Safiye Korkmaz'ın serviste yatışının verildiğini belirterek, ?Doktor arkadaşımız hastanın ultrason sonuçlarını görmek isteyerek, hasta yakınına ultrason sonucuna poliklinikte bakmak istediğini söylemiş. Hasta yakını da, ?Ben hastamı polikliniğe getiremem. Bakacaksınız, edeceksiniz' şeklinde ifadeler kullanmış. Olay şu andan itibaren yargıya intikal etmiştir. Bundan sonraki süreçte neler olacağını hep birlikte göreceğiz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber