Gaziantep'te felaketlere bir merkezden müdahale edilecek

Gaziantep'te olası doğal afetlere karşı belediye ekiplerinin ortak hareket tarzı belirlemesi için fikir birliğine varıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir, Şahinbey ve Şehitkâmil belediyeleri; sel, kar yağışı, alt yapı sorunları başta olmak üzere hayatı olumsuz yönde etkileyebilecek durumlara karşı; ekip, ekipman ve personelin bir merkezden yönlendirilmesi için anlaştı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen koordinasyon toplantısına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu başkanlık yaptı. Koordinasyon toplantısında kentte yaşanabilecek sel, kar yağışı, alt yapı sorunları başta olmak üzere hayatı olumsuz yönde etkileyebilecek durumlara karşı kurum ve kuruluşların ekip, ekipman ve personellerinin bir merkezden yönlendirilmesi konuları ele alındı. Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda ortak bir hareket tarzının belirlendiği toplantıda; Büyükşehir, Şahinbey ve Şehitkâmil belediyelerine bağlı ekiplerin olası acil bir durumda tek merkezden yönlendirilmesine karar verildi. Yurdun batı kesimlerinde başlayan kar yağışlarının ardından Gaziantep'te yılın ilk karına pazartesi günü müdahale eden belediye ekipleri, gerçekleşecek yeni yağışlarda karla mücadelede ortak hareket etme konusunu masaya yatırdı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, ?Küresel ısınmaya bağlı olarak yaşanan iklim değişikleri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve kentimizde de zaman zaman etkisini gösteriyor. Aşırı yağışlardan kaynaklanan sel baskınları ile yoğun kar yağışı biçiminde ara sıra sıkıntılar olabiliyor. Kent merkezinde hayatın normal seyrini sorunsuz bir şekilde sürdürebilmek için büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerinin ekipleri ana arterler ve ara arterlerde gerekli çalışmaları anında başlatıyorlar. Yapılan bu çalışmaların belirli bir uyum içerisinde yürütülmesi daha etkili bir sonuç ortaya koyacak.? diye konuştu.

Çanlıoğlu, bu uyumu tek merkezden yönetmek için yerel yöneticiler ve bazı kurumların temsilcileri ile gerekli hallerde olumsuzluklara müdahale için bir kriz merkezi oluşturulması yönünde fikir birliğine vardıklarını ifade ederek şöyle konuştu: "Büyükşehir Belediyesi'nde kurulacak bir kriz masası ile bu çalışmaların tek merkezden koordine edilmesini sağlayacağız. Pazartesi günü kentimize ilk kar düştü. Meteorolojiden aldığımız raporları titizlikle takip ediyoruz. Önümüzdeki günlerde bu yağışların devam edeceği yönünde raporlar var. Gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse ilçe belediyelerin depolarında bugün itibarı ile 3 bin ton tuz mevcut. Gerçekleşecek kar yağışına 3 belediye olarak 14 greyder, 15 looder, 18 beko looder, 7 tuz robotu, 9 kar küreme aracı ve 180 personelle müdahaleye hazırız.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber