Görevden alınan Belediye Başkanının Danışmanından açıklama

Geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanlığı tarafından geçici süreyle görevden alınan Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu'nun Danışmanı Fevzi Bubilik, fişleme iddialarına cevap verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 22:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bubilik, fişleme iddialarıyla ilgili, ?Kamuoyu bazı şeyleri ya anlamıyor ya da anlamak istemiyor. Belediyeye baskın yapıldığı zaman başkan vekilinin benim oturduğum koltuğun solunda ki dosyaların sayısına dikkat ettim. Orada 3-4 tane dosya kalmış. Ben odaya her girdiğimde açılır, çıktığımda kilitlenir. Orada 23 tane mavi klasörlü 22/D ve 21/F dosyaları vardı. Bunların hepsi belediye meclis üyelerinin yapmış olduğu yolsuzluklarla alakalıdır. Ama bunların hiç birisi yok. Bunu kamuoyu iyi irdelesin. Bu konuyla alakalı genel merkezde 3 ay önce başlayan bir süreç var. Genel merkeze bu konuyla alakalı meclis üyelerinin yolsuzluklarıyla alakalı tespitlerimizi bildirdik. Genel merkez de ki yetkili arkadalarımıza biz dosyalarımızı gönderdik. Dosyaların boyutunu başkanımla değerlendirdikten sonra Ankara Emniyet Kaçakçılık ve Organize Mali Şubeye bizzat ihbarda bulundum. Bu ihbardan bir ay sonra Bozüyük Cumhuriyet Savcılığınca davet edildim. Elimde ki belgeleri götürüp teslim ettim. Bu arakdaşlarımızın bağıra bağıra sanki zafer edası kazanmış gibi gösterdikleri belgelerin tamamı bunlarla alakalıdır. Kamuoyunu yanıltmasınlar. Ben delikanlı adamım hiç bir şekilde kimseyi fişlemem. Hiç bir şekilde de kimseye ithamda bulunmam. Herhangi bir yasaya aykırı bir iş yapmadım. 3 yıldan bu yana Bozüyük'te 600'e yakın bina yapılmıştır. Her dairenin altına kaçak 2 daire, 2 dükkan ve bir çatı katı yaptıklarını düşünürseniz burada 36 milyonluk bir ranttan bahsediliyor. Bu yasalara aykırı olduğu için bunu belirtmek zorunda kaldık. Belediye operasyonunda saklanan savcılığa verdiğimiz belgelerin asılları yarın bir gün belediye de ya yangın çıkar yada su basar. Bilin ki yangının çıktığı veya suyun bastığı o yerlerde belgeler imha edilecektir. Ben sabah bu konuyla alakalı savcı beye ifade verdim. Bu tespiti mi de savcı beye sundum.? diye konuştu.

Bubilik, müfettişlerin incelemesi sonucunda Berberoğlu'nun görevden alındığını anlatarak, ?Sayın başkanın görevden alınmasıyla birlikte yanında belediye meclis üyelerinin de meclis üyeliklerinin düşmesi lazımdı. Çünkü yarın belediye meclis üyeleri arasından başkan vekili seçimi yapılacak. Belediye meclis üyeleri askıya alındıkları zaman oy veremeyecekler. Sayın başkanın AK Parti Merkez Disiplin Kuruluna sevkiyle alakalı da yanlış bir bilgilendirme var. Tüzükte 112 ve 119'uncu maddeler disiplin kuruluna nasıl gidilir. Disiplin kuurlundan çıkacak karara itiraz sürecini belriten maddelerdir. Ama 117'ci maddenin tamamından sayın başkan disiplin kuruluna sevk edilmemiştir. 117'ci maddenin sadece 1'ci pragrafından gönderilmiştir. Bu madde de partinin tüzük ve programını uygulamakla alakalıdır. Sayın başkan resmi bir kurumun başındaki birisi olarak partinin tüzük ve programını uygulamak zorunda değil ki. Tamamen düzmece ve tamamen düzmece bir konudur. Bu sayın başkan bir şekilde disiplin kuruluna gönderilerek partiden atılsın diye yapılmıştır? diye konuştu.

Kendisinin GBT'sinin kayıt dışı olarak sorgulandığını öne süren Bubilik, ?Sayın Vekil bizi fişleyen olarak açıklıyor ama asıl fişlemeyi kendisi yapmaktadır. Basın toplantısında beni mafya olarak tarif etmiştir. Vekil olabilirsin ama eleştiriye açık olacaksın. Ben bugün öğleden sonra son 45 gün içerisinde hakkımda şahsımla alakalı yasal yollar haricinde benim GPT uygulamam yapılıp yapılmadığı hususunda savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. GPT uygulaması çok ciddi bir suçtur.Normal trafik denetlemesi ve asayiş uygulaması hariç herhangi bir şekilde GPT uygulaması da bir fişlemedir. Bu fişlemeyi yapan devlet kuruluşu kendişi fişleme yapıyor demektir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber