21 Aralık 2012'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 21 Aralık 2012 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcıları, Bakan ve Bakan Yardımcılarının programları

- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Avusturya'nın başkenti Viyana'da bazı Türk dernekleri ile Avusturya İslam cemaatini ziyaret edecek, Büyükelçi Ayşe Sezgin'in onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Makedonya'da Meclis Başkanı Trajko Veljanovski, Başbakan Nikola Gruevski, Dışişleri Bakanı Nikola Poposki ve Demokratik Bütünleşme Birliği Genel Başkanı Ali Ahmeti ile görüşecek. Davutoğlu ayrıca, Makedonya ile diplomatik ilişkilerin 20. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinliğe, restore edilen Rufai Tekkesi ile resim sergisinin açılışına ve ''21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı'' programına katılacak. Davutoğlu'na, Kalkandelen Devlet Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verilecek.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, saat 10.00'da Maltepe Üniversitesi Dr. Reşit Galip Salonu'nda 21 Aralık Dünya Roman Kahramanları Günü Edebiyat Festivali açılış törenine katılacak, saat 12.09'da Üsküdar Karacaahmet'teki Şakirin Camii'nde sanatçı Kamil Sönmez'in cenaze törenine katılacak. Daha sonra Ankara'ya dönecek olan Bakan Günay, saat 18.00'de Devlet Resim Heykel Müzesi'nde ?2. Uluslararası Kaşgarlı Mahmut Hikaye Yarışması? ödül törenine katılacak.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, saat 10.00'da ?Ankara İstihdam Fuarı?nın açılışına katılacak.

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, saat 10.00'da Hilton Otel'de gerçekleştirilecek ?Koruyucu Aile Bilgilendirme Toplantısı?na katılacak.

- Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, saat 13.30'da ATO Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek ?2012 Uluslararası Kooperatifler Yılı? kapanış ve ödül töreni ile ?Türkiye Kooperatifler Fuarı? açılış programına katılacak.

- İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Samsun'da İl Jandarma Komutanlığı ve 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret edecek, İl Emniyet Müdürlüğü'nün yeni hizmet binası inşaatında incelemelerde bulunacak. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi'ni ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek olan Bakan Şahin, şehit savcı Murat Uzun'un ailesini ve valiliği de ziyaret edecek.

Siyasi partilerin programları

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 12.09'da Üsküdar'daki Şakirin Camii'nde sanatçı Kamil Sönmez'in cenaze törenine katılacak ve

saat 14.00'te Ankara'ya dönecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, saat 09.30'da Ankara Adliyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek ?Çevre Hukuku Sempozyumu?na katılacak.

- Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari, saat 14.00'te Ankara Üniversitesi Tarih Bölümü tarafından düzenlenen ?Lale Devrinde Macar Mülteciler? adlı konferansta konuşma yapacak.

- Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şube Başkanı Barış Aydın, saat 09.00'da JW Marriott Otel'de basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelecek.

- Çankaya Belediyesi, saat 14.00'te Dedeman Otel'de ?Toplumcu Belediyeciliği Yeniden Kurmak? konulu panel düzenleyecek.

- ANKAmall Alışveriş Merkezi ve Türk Kızılayı Ankara Şubesi işbirliğiyle yeni yılda ihtiyaç sahibi çocukları sevindirmek için kurulacak ?Hediye Toplama İstasyonu? ile ilgili saat 13.30'da ANKAmall AVM'de basın toplantısı düzenlenecek.

- Kabe Baş Müezzini Ahad Yunis Khajan ve Yardımcısı Basem Hamdan Allahyani, Feshane Kültür Merkezi'nde saat 10.00'da 4. Hac, Umre ve İnanç Turizmi Fuarı'na katılacak.

- İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde saat 10.30'da basın açıklaması düzenlenecek.

- Eski DİSK Genel Başkanı Abdullah Baştürk, ölümünün 21. yılında Zincirlikuyu'daki mezarı başında saat 11.00'de düzenlenecek törenle anılacak.

- KRİSTAL-İŞ Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş, Kalyon Alışveriş Merkezi önünde saat 12.00'de işten çıkarılmalara dikkat çekmek amacıyla İş Kuleleri'nde bulunan Şişecam Genel Müdürlüğü'ne yönelik düzenlenecek yürüyüşe katılacak ve ardından basın açıklaması düzenleyecek.

- Türkiye Barış Meclisi, Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü Mahkeme Salonu'nda saat 18.30'da Uludere olayının 1. yılı nedeniyle ?Kanayan Yaramazı Roboski? konulu anma etkinliği düzenleyecek.

- Milli basketbolcu Gökhan Demirkol'un ünlü oyuncu Gamze Özçelik'e tecavüz ettiği gerekçesiyle 7 yıldır süren dava Antalya Adliyesi'nde devam edecek.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------------

- Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, saat 10.00'da Ördekli Kültür Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyecek.

- Voleybol Acıbadem Bayanlar Ligi'nde İBA Kimya TED Kolejliler ile Bakırköy Belediyesi, saat 19.00'da TOBB Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.


Cihan Haber Ajansı Gündemi

POLİTİKA

-Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Diyarbakır'da, valiliği ziyaret edecek, Dicle Üniversitesi Köprülü Kavşağı açılış törenine katılacak.(11.00-14.30)

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Samsun'da, İl Jandarma Komutanlığı'nı ve 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret edecek, İl Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binası inşaatında incelemelerde bulunacak, emniyete araç bağışında bulunan hayırseverlere plaket törenine katılacak. Bakan Şahin daha sonra şehit savcı Murat Uzun'un ailesini ve valiliği ziyaret edecek. (12.45 -18.00)

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Nevşehir'de, valiliği, belediyeyi, AK Parti İl Başkanlığı'nı ve esnafı ziyaret edecek, Ahiler Kalkınma Ajansı 2012 yılı mali destek programları ilan ve tanıtım toplantısına katılacak. Bakan Yılmaz, GESİAD 2012 yılı ekonomi ödülleri töreni ve akşam yemeğinde yer alacak. (10.30-19.00)

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer Amasya'da, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin temel atma töreni ile Sevgi Anaokulu ve Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nin açılış törenine katılacak. (13.30 - 14.30)

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, UNICEF ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Ankara Hilton Oteli'nde koruyucu aile ile ilgili yapılacak programa katılacak. (10.00)

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Altınpark'ta düzenlenecek ?Ankara İstihdam ve Girişimcilik Fuarı'nın açılışına katılacak. (10.00)

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin Hatay'da, Reyhanlı ilçesinin Mehmet Beyli köyü ile Hristiyan ve Musevi cemaatlerini ziyaret edecek, ilçe teşkilatının düzenlediği yemeğe katılacak.(10.00 - 19.00)

DÜNYA

-Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya-AB zirvesine katılmak üzere Brüksel'de. Gündemde enerji alanında işbirliği, Suriye krizi başta olmak üzere uluslararası sorunlar var.

-Moskova yürekleri ağızlara getiren bir olaya sahne oldu. Moscow City'de 'Avrupa'nın en yüksek binası' unvanına sahip Mercury City Tower'ın 75'inci katına çıkan bir grup adrenalin tutkunu kendini bu yükseklikten aşağı bıraktı.

GÜNCEL

- Çocuk suçlarında İstanbul bir numara (Özel)

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı güvenlik birimlerine gelen çocuklar üzerinde yapılan araştırmaya göre 81 il arasında İstanbul çocuk suçlarında birinci sırada yer alıyor. İstanbul'u İzmir takip ederken; Adana üçüncü sırada bulunuyor. Diyarbakır ise ilk 10 il arasında yer alıyor. Büyükşehirlerde çocukların bulaştıkları suçların başında da hırsızlık ve yaralama geliyor.

-Canlı bomba olmadan, 'işsizlik ve yoksulluk' eylemi yapmışlar! (Özel)

Bazı sivil toplum kuruluşları, 'işsizlik yoksulluk' gösterilerine gönderdikleri insanları daha sonra terör eylemlerinde kullanıyor. Adana'da Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) ile Halk Cephesi'nin sokak eylemlerine katılan Servet Göçmen İstanbul'da polis karakoluna silahlı saldırıda bulunmasının ardından yakalandı. Aynı gösterilerde saf tutan Şemsettin K.'da Yunanistan'da aldığı eğitimin ardından intihar saldırısı düzenlemek için geldiği şehirde gözaltına alınıp tutuklandı.

-Sahte savcıya inanan adamı polis yoldan çevirdi (Özel)

Emniyet Genel Müdürlüğü ve GSM firmalarının SMS'li uyarılarına rağmen kendilerini savcı, polis, asker gibi kamu görevlisi olarak tanıtan kontör dolandırıcıları vatandaşları mağdur ediyor. Bursa'da, sahte savcının yönlendirmesiyle bankaya para yatırmaya giden bir kişi polis tarafından yoldan çevrildi.

-'Mantar toplarken kayboldu' ihbarı jandarmayı alarma geçirdi, evde bulundu (Özel)

Bursa'da mantar toplamaya giden genç cep telefonuyla '156 Jandarma İmdat Hattı'nı arayarak, 'şarjım bitiyor, kayboldum' ihbarında bulundu. Bunun üzerine jandarma ve arama kurtarma ekipleri alarma geçti. Yaklaşık 5 saat süren çalışmaların ardından kayıp gencin eve ulaştığı bilgisi herkesi şaşırttı.

-İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde basın açıklaması yapılacak. (10.30)

-İzmir'in Selçuk ilçesi Şirince köyünde 21 Aralık'ta kıyamet kopacağını düşünen turistler takip edilecek. (10.00)

-Merhum Başbakan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes'in vefat yıldönümü münasebetiyle Aydın'ın Çakırbeyli köyünde lokma dağıtılacak.

KÜLTÜR-SANAT

-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türk Halk Müziği Sanatçısı Kamil Sönmez'in Şakirin Camii'nde kılınacak cenaze namazına katılacak. (12.00)

SPOR

-Spor Toto Süper Lig'de 17. hafta, Akhisar Belediye ? Orduspor ve Beşiktaş ? Kayserispor karşılaşmalarıyla başlıyor. (20.00)

-Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 'El ele Çanakkale'ye' projesinin imza törenine katılacak.(10.00)

İHA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber