12 yaşındaki hastadan köpek kisti alındı

Denizli Özel Ege Hastanesi'nde yapılan ameliyatla 12 yaşındaki Arif Şan'ın sağ göğüs kafesi içinden 18 santimetre çapındaki köpek kisti alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ameliyatı gerçekleştiren Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cem Mehmet Bilen, çıkartılan kistin Denizli ve Özel Ege Hastanesi'nde akciğerden çıkartılan en büyük kist olduğunu söyledi. Arif Şan'ın bir hafta önce hastaneye gelişme geriliği, beslenme bozukluğu şikayetleri ile geldiğini belirten Dr. Cem Mehmet Bilen, ?Arif 6-7 yıldır gittiği hastanelerde iyileşememiş. Yaptığımız tahlillerde ve çekilen röntgen filmlerinde sağ göğüs kafesi içinde akciğerde 18 santimetre çapında bir kistin olduğunu belirledik. Köpek ve kedi dışkılarından insana geçen mikroplarla oluşan bu kist genellikle karaciğerde oluşur, nadir olarak da bu hastamızda olduğu gibi akciğerde bulunuyor. Halk arasında köpek kisti ismiyle bilinen bu kist en az 5-6 yılda oluşmuştur. Başarılı bir ameliyatla hastamızın akciğerinden kisti çıkarttık? dedi.

Yedi kişiden oluşan ameliyat ekibiyle birlikte Şan'dan 2,5 saatlik ameliyatla kistin çıkartıldığını ifade eden Dr. Bilen, ?Ameliyatta hastanın akciğeri üzerindeki kiste biriken yaklaşık 3 litrelik suyu boşaltıp, kisti çıkarttık. Zamanında müdahale edip kisti çıkartmasaydık, en küçük bir çarpmada kist patlayabilir, içinde biriken sıvı da hastamızın vefatına neden olabilirdi. Çıkartılan kistin Denizli'de akciğerden çıkartılan en büyük kist olduğunu düşünüyorum. Hastanemizde de ilk kez bu kadar büyük bir kist ameliyatla çıkartıldı. Bir gün yoğun bakımda gözetim altında tuttuğumuz hastamızın sağlık durumu iyi? diye konuştu.

Ameliyattan sonra kendisini çok iyi hissettiğini anlatan Arif Şan da, kısa sürede taburcu olup evine gitmek istediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber